Deputāti neatbalsta kratīšanu Šlesera dzīvesvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Mandātu, iesniegumu un ētikas komisija šodien savā otrajā sēdē ar balsu vairākumu nolēma neatbalstīt atļaujas došanu kratīšanai deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā.

PLL un ZZS deputāti atturas balsot

Kā žurnālistus informēja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (SC) par atļaujas došanu kratīšanai Šlesera dzīvesvietā nobalsoja divi deputāti - Janīna Kursīte (V) un Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), bet trīs deputāti atturējās, tie bija Orlovs, Imants Bekešs (PLL) un Jānis Klaužs (ZZS).

Kursīte žurnālistiem skaidroja, ka balsojusi "par", jo uzskata, ka prokurora Māra Lejas un Šlesera advokāta Viktora Tihonova strīdi par lietas juridiskajām finesēm ir jāizšķir Saeimas deputātiem, kuru vidū arī ir daudz juristu.

Samulsinājis Ģenerālprokurors

Savukārt komisijas priekšsēdētājs Orlovs žurnālistiem apgalvoja, ka viņu ir samulsinājušas divas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vēstules, kuras, pēc Orlova domām, ir pretrunā viena otrai.

Vakar saņemtajā vēstulē Kalnmeiers apgalvojis, ka prokuratūra nav devusi atļauju tiesas sankcijas pieprasīšanai kratīšanai Šlesera dzīvesvietā. Savukārt šodien pēc pirmās Mandātu, iesniegumu un ētikas komisijas sēdes tikusi saņemta otra Kalnmeiera vēstule, kurā ģenerālprokurors apgalvojot, ka viņš piekrīt kratīšanas veikšanai Saeimas deputāta dzīvesvietā.

Saeima lems

Orlovs žurnālistiem teica, ka Mandātu, iesniegumu un ētikas komisijas lēmums tiks nodots Saeimas prezidijam, kuram jālemj, kad jautājums par kratīšanas atļaušanu deputāta Šlesera dzīvesvietā tiks iekļauts Saeimas sēdē.

Saeimas prezidijs šodien lems, lai jau plkst.14 sasauktu ārkārtas sēdi par kratīšanu Šlesera dzīvesvietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu