Latvijā ražotās olās Zviedrijā atklāj salmonellu (58)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā ražotās olās skandināvu eksperti atklājuši salmonellas baktēriju. Zviedrijas olu ražotāju interešu aizstāvības organizācija tāpēc aicina pircējus izvairīties no ārvalstu produkcijas. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) gan neredz pamatu satraukumam un norāda, ka atklāts tikai viens baktēriju paveids, ko par bīstamu neuzskata nedz Latvija, nedz ES, vēsta «Latvijas radio».

Bīstamās baktērijas tika atklātas Zviedrijas olu ražotāju nozares organizācijas veiktā pārbaudē. No Latvijas ievestās olas Stokholmā pārbaudīja īpaši pieaicinātu Dānijas ekspertu grupa. Olās tika atrasta «salmonella infantils», kas var izraisīt nopietnas problēmas cilvēka gremošanas sistēmā.

Pagaidām nav zināms, kura Latvijas kompānija ir vainojama šajā incidentā.

PVD «Latvijas radio» norāda, ka paņemti 75 paraugi , kas izmeklēti uz salmonellām. No 2400 zināmiem paveidiem, izolēts viens paveids «salmonella infantils», kuru nedz Latvijā, nedz ES neuzskata par bīstamu.

PVD negrasās vērsties pret Latvijas uzņēmumu, jo šis nav paveids, kas ir bīstams cilvēkiem.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu