Maskavas pilsētas tiesa noraida «Pussy Riot» apelāciju (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas pilsētas tiesa ir noraidījusi abu notiesāto pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieču apelācijas sūdzību par viņām piespriesto sodu.

Maskavas pilsētas tiesas priekšsēdētāja Olga Jegorova trešdien paziņoja, ka ir atstāts spēkā pērn pieņemtais notiesājošais spriedums par «reliģiskā naida motivētu huligānismu» un ir noraidīta apelācijas prasība, ka lieta pret grupas dalībniecēm ir politiski motivēta.

Tiesa atzina, ka iepriekšējās tiesu instances lēmums «šaubas nerada», jo īpaši «ņemot vērā apstākli, ka akcija tika veikta, lai panāktu rupju sabiedriskās kārtības pārkāpumu».

«Pussy Riot» advokāte Irina Hrunova paziņoja, ka tiks iesniegta apelācija Krievijas Augstākajā tiesā.

Jau ziņots, ka piecas «Pussy Riot» dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās pērn 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja «panku lūgšanu» pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Par piedalīšanos šajā akcijā pērn martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas «Pussy Riot» dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma Aļohinai un Tolokoņņikovai atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet Samuceviču atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Tolokoņņikova sodu izcieš kolonijā Mordvijā, bet Aļohina - Permas novadā.

Aļohina pagājušajā nedēļā pieteica badastreiku, bet šonedēļ tika nogādāta kolonijas slimnīcā.

Tiesa nesen noraidīja Aļohinas un Tolokoņņikovas lūgumus par pirmstermiņa atbrīvošanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu