Rojas pludmale labiekārtota peldsezonai (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rojas pludmale peldsezonai ir gatava un tajā šosezon veikti arī dažādi sakopšanas un labiekārtošanas darbi, pavēstīja Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa.

«Kā katru gadu, arī šogad ir veikta teritorijas sakopšana, izgatavotas jaunas laipas ar domu, ka pa tām var pārvietoties cilvēki riteņkrēslos un māmiņas ar bērnu ratiņiem. Izgatavots arī speciāls laukums, kur cilvēks riteņkrēslā var piebraukt tuvāk jūrai,» norāda novada vadītāja.

Viņa arī atzīmē, ka pašreiz top jauna tualete invalīdiem, pludmalē divas reizes ir uzirdinātas smiltis, lai neveidojas puve, kā arī ir izvietoti atkritumu konteineri.

Kārkliņa informē, ka karstajās vasaras dienās pludmales apmeklētājiem būs iespēja iegādāties ne tikai atspirdzinošus dzērienus pludmales kafejnīcā, bet tajā tirgos arī saldējumu. Peldvietā par kārtību un tīrību rūpējas SIA «Rojas DzKU».

Pēc Veselības inspekcijas pārbaudēm visās oficiālajās peldvietās, to skaitā arī Rojas pludmalē, ūdens kvalitāte atbilst normām un tajās ir atļauts peldēties.

Ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās speciālisti pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Tāpat tiks pārbaudīts vai peldvietās tiek ievērotas peldvietu uzturēšanas un higiēnas prasības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu