SVF vadītāju apsūdz izvarošanas mēģinājumā; sieva netic

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājam Dominikam Štrausam-Kānam, kas tiek uzskatīts par iespējamo kandidātu nākamgad gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās, svētdien izvirzītas apsūdzības seksuālā uzmācībā un izvarošanas mēģinājumā, paziņojis Ņujorkas policijas pārstāvis.

SVF izpilddirektors Dominiks Štrauss - Kāns
SVF izpilddirektors Dominiks Štrauss - Kāns Foto: AFP/LETA

SVF atteicies sniegt komentārus par notikušo. "Esam dzirdējuši šo informāciju ziņās, bet mēs komentējam tika fonda darbību," norādījusi fonda pārstāve.

Tikmēr Francijas valdības preses sekretārs Fransuā Baruāns apliecinājis, ka Parīze SVF vadītāju uzskata par nevainīgu, iekams nav pierādīta viņa vaina. "Francijas valdība ievēro divus vienkāršus principus, proti, ka sākusies juridiskā procedūra Amerikas tieslietu sistēmas uzraudzībā saskaņā ar amerikāņu likumiem, turklāt tiek ievērota nevainības prezumpcija," telekanālam "France 2" sacījis Baruāns. "Francijas valdība vairs šo jautājumu nekomentēs."

Mēģina izvarot viesnīcas kalpotāju

Policija izmeklē informāciju, ka 62 gadus vecais Štrauss-Kāns sestdien viesnīcā uzbrucis istabenei, kura ienākusi viņa numurā, domājot, ka tas nav aizņemts. Kā liecinājusi 32 gadus vecā viesnīcas darbiniece, tai brīdī viņš kails iznācis no vannas istabas, ierāvis viņu numura guļamistabā un mēģinājis izvarot. Istabenei izdevies izbēgt, viņa pastāstījusi par notikušo kolēģiem, kuri savukārt izsaukuši policiju, vēsta "New York Times".

Policistiem, kas ieradušies numurā, radies iespaids, ka iemītnieks viesnīcu pametis steigā. Numurā viņš atstājis arī savu mobilo telefonu. Pēc policijas pārstāvja teiktā, izmeklēšanā atrasti arī lietiskie pierādījumi, kas varētu saturēt DNS pēdas.

Štrauss-Kāns aizturēts lidsabiedrības "Air France" lidmašīnā desmit minūtes pirms izlidošanas.

Incidents var iespaidot Kāna politisko karjeru

Pašreizējais SVF vadītājs, sociālistu pārstāvis un bijušais Francijas finanšu ministrs gan nav oficiāli apliecinājis, ka nākamā gada aprīlī paredzētajās prezidenta vēlēšanās sacentīsies par šo amatu ar tagadējo Elizejas pils saimnieku Nikolā Sarkozī, bet jaunākā sabiedriskās domas aptauja, kas publiskota tieši pirms paziņojuma par viņa aizturēšanu, solīja viņam labas izredzes.

Prese populāro sociālistu politiķi apsūdz pārlieku izšķērdīgā dzīves veidā, un jau kopš maija sākuma viņš nonācis pastiprinātā mediju uzmanības lokā. Tuvs Štrausa-Kāna sabiedrotais sestdien izteicās, ka Sarkozī nometne sākusi pret viņu nomelnošanas kampaņu.

Štrauss-Kāns no Ņujorkas gatavojās doties uz Eiropu, lai tiktos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli un pirmdien piedalītos Eiropas Savienības finanšu ministru apspriedē Briselē, kurā tiks runāts par iespējām atbalstīt Portugāli un Grieķiju.

Strosa-Kāna sieva netic pret vīru izvirzīto apsūdzību patiesumam

Par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu apsūdzētā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektora Dominika Strosa-Kāna sieva Francijas žurnāliste Anna Sinklēra noraida jebkādas pret viņas vīru izvirzītās apsūdzības un netic to patiesumam.

Strosa-Kāna trešā sieva Anna Sinklēra "pat ne uz sekundi nenoticēja par vīram izvirzītajām apsūdzībām," vēstīja Francijas telekanāls BFM, atsaucoties uz Sinklēras paziņojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu