Katram bin Ladena operācijas dalībniekam bijusi kamera

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienoto Valstu amatpersonas atklājušas, ka bin Ladena notveršanas operācija rūpīgi dokumentēta. Izrādās, ikviens operācijas dalībnieks bija aprīkots ar kamerām, tāpēc videoierakstos detalizēti fiksēts gan tas, kā katrā situācijā rīkojās operācijas dalībnieki, gan bin Ladena mājas iemītnieki, raksts newsru.com.

Miniatūras kameras bijušas piestiprinātas pie 25 specvienības kareivju ķiverēm, tādējādi fiksēts katrs 40 minūtes garās operācijas brīdis. Patlaban šos video analizē Vašingtonas speciālisti, mēģinot sastādīt detalizētu pārskatu par notikušo.

Telekompānija "CBS News" tikmēr ēterā demonstrējusi animētu operācijas izklāstu, kas balstīta uz tiem faktiem, kas patlaban nonākuši atklātībā. Arī CBS sižetā redzams, ka vienīgā apšaude notika mājas pagalmā - uguni uz ASV spēkiem atklāja viens no bin Ladena sabiedrotajiem. Viņš jau īsu brīdi vēlāk tika neitralizēts nošaujot. Savukārt mājas iekšienē šaudījās tikai specvienības locekļi.

Saskaņā ar CBS izklāstu savu galveno mērķi amerikāņi pamanīja jau trešā stāva kāpņu laukumiņā. Uz bin Ladenu tika izšauts, taču netrāpot. Osama patvērās aiz muguras esošajā guļamistabā. Pirmais no specvienības vīriem no ceļa aizgrūda bin Ladena meitu. Kad telpā ienāca vēl viens specvienības vīrs, viņa virzienā metās bin Ladena sieva. Taču, kā uzsver CBS, iespējams, viņa durvju virzienā tika pagrūsta. Kā jau ziņots, sieviete tika sašuta kājā. Nākamais šāviens tika mērķēts bin Ladena krūtīs un trešais - galvā.

Uzreiz pēc bin Ladena likvidēšanas specvienība sāka fotogrāfijās dokumentēt notikušo. Saskaņā ar ASV Kongresa pārstāvja Dača Rupersbergera, kurš operācijas fotogrāfijas redzējis, teikto, bin Ladens tika pārsteigts apakšveļā - viņam mugurā bijis balts krekls un dzelteni brūns halāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu