Bin Ladens gribējis nogalināt pēc iespējas vairāk amerikāņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nogalinātais "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens saviem sekotājiem uzdevis meklēt arvien jaunus veidus, kā uzbrukt amerikāņiem. Viņš arī veicis aprēķinus, lai noteiktu, cik daudz ASV iedzīvotāju nāksies nogalināt, lai panāktu ārvalstu militāro spēku aiziešanu no Tuvajiem Austrumiem. Šādi fakti ASV atklājušies, lasot konfiscēto bin Ladena dienasgrāmatu, ziņo "Daily Telegraph".

Avoti ASV militārajās aprindās atklāj, ka operācijas laikā Pakistānā atrastajā bin Ladena dienasgrāmatā arī esot redzams, ka terorists plānojis uzbrukumus mazām ASV pilsētiņām zīmīgos datumos, piemēram, 4.jūlijā, kas ASV ir Neatkarības diena, 10.gadadienā kopš 11.septembra uzbrukumiem un citos.

Taču pāri visam bin Ladens viena uzbrukuma laikā esot gribējis nogalināt pēc iespējas vairāk amerikāņu.

Prāto, kā ietekmēt ASV ārpolitiku

Bin Ladens dienasgrāmatā veicis aprēķinus par to, cik daudz amerikāņu jānogalina, lai panāktu Rietumvalstu militāro spēku aiziešanu no Tuvajiem Austrumiem. Viņš raksta, ka ar mazākiem uzbrukumiem pēc 2001.gada 11.septembra acīmredzot neesot gana. Tāpēc, kā viņš raksta, esot jādomā par liela mēroga uzbrukumiem, kuros upuru skaits būtu mērojams tūkstošos, lai ASV politika mainītos.

Informācija par plāniem uzbrukumiem arī Eiropā

ASV varas iestādes apgalvo, ka bin Ladena mājā atrastais lielais daudzums datoru atmiņas iekārtu satur informāciju arī par Eiropā iepriekš plānotajiem uzbrukumiem, kuru dēļ pagājušajā gadā daudzas Eiropas valstis ieviesa ievērojamus ierobežojumus ceļotājiem.

Amerikāņi norāda, ka bin Ladens visu šo laiku saglabājis ievērojamu ietekmi "Al Qaeda" darbībā. Tas, ka bin Ladens zaudējis kontroli un "Al Qaeda" pēdējā laikā kalpoja vien kā ikonisks un iedvesmojošs tēls, neesot taisnība.

Pēc bin Ladena pierakstiem arī secināms, ka viņš par ASV veiktajiem pretterorisma pasākumiem bijis labi informēts, un saviem sekotājiem ieteicis veikt uzbrukumus ne tikai Ņujorkā, bet arī citās ASV pilsētās, piemēram, Losandželosā un citās mazākās pilsētiņās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu