Bin Ladena dēli pieprasa tiesāt Obamu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nogalinātā starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāja Osamas bin Ladena dēli uzskata, ka par viņu tēva slepkavību tiesas priekšā jāstājas ASV prezidentam Barakam Obamam, paziņoja teroristu interneta vietņu novērošanas dienests SITE.

Obama - personīgi atbildīgs

"Uzskatām, ka no juridiskā viedokļa prezidents Obama ir personīgi atbildīgs par mūsu tēva bojāeju," teikts Osamas bin Ladena dēlu izplatītajā paziņojumā internetā.

Izsūtīto paziņojumu parakstījis Omārs bin Osama bin Ladens, kurš uzsver, ka pauž "daudzu brāļu" viedokli.

Tāpat dokumentā teikts, ka

lēmums apglabāt Osamu bin Ladenu jūrā ir "pazemojošs un nepieļaujams".

ASV jūras spēku specvienība SEAL 1.maijā savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja 2001.gada 11.septembra un daudzu citu teroraktu organizētāju Osamu bin Ladenu. Lai viņa kapavieta nekļūtu par svētceļnieku galamērķi, viņš tika apglabāts jūrā, kas izraisījis sašutumu musulmaņu vidū.

Varētu būt 20 bērni

Precīzu ziņu par bin Ladena privāto dzīvi nav, tomēr zināms, ka kopumā viņam bija vismaz četras sievas, kas viņam dāvājušas vairāk nekā 20 bērnus. Viens no viņa dēliem tika nogalināts svētdien notikušajā uzbrukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu