CIP ASV politiķiem parāda bin Ladena pēcnāves foto

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) informējusi divas ASV parlamenta augšpalātas komisijas, ka to locekļiem ir iespēja aplūkot starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāja Osamas bin Ladena pēcnāves fotogrāfijas, paziņoja Kongresa pārstāvis.

CIP aicinājusi Senāta Izlūkošanas komisijas un Senāta Bruņoto spēku komisijas locekļus vienoties par tikšanās laiku, lai aplūkotu fotogrāfijas.

ASV prezidents Baraks Obama pagājušajā nedēļā paziņoja, ka fotogrāfijas aizliegts izrādīt plašākai sabiedrībai, lai neradītu lielākas vardarbības draudus un lai tās nebūtu pieejamas "Al Qaeda", kas sava līdera pēcnāves attēlus varētu izmantot propagandas mērķiem.

ASV jūras spēku specvienība SEAL 1.maijā savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja 2001.gada 11.septembra un daudzu citu teroraktu organizētāju Osamu bin Ladenu. Lai viņa kapavieta nekļūtu par svētceļnieku galamērķi, viņš tika apglabāts jūrā, kas izraisījis sašutumu musulmaņu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu