ASV sola publiskot bin Ladena mājas video

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikas Savienotās Valstis jau drīzumā nodos atklātībā amatieru video ierakstus, kas iegūti 2.maijā veiktajā speciālo uzdevumu vienības iebrukuma laikā bin Ladena uzturēšanās vietā Pakistānā, tā šodien, atsaucoties uz augsta ranga amatpersonām prezidenta Baraka Obamas administrācijā, ziņo ASV masu mediji.

Amerikāņu amatpersonas apgalvo, ka vienā no šiem video ierakstiem ir redzams, kā Osama bin Ladens mierīgi pastaigājas pie savas mājās Abbottabadā, netālu no Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas. ASV masu mediji šos video ierakstus saņemšot jau tuvākajās stundās.

Iegūtie video ieraksti tikai pastiprinot ASV jau agrāk paustās šaubas par to, ka Pakistānas specdienesti nevarēja nebūt informēti par bin Ladena atrašanās vietu. ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija jau iepriekš vērsusies pie attiecīgajiem Pakistānas dienestiem, lai iegūtu viņu rīcībā esošo informāciju par Osamu bin Ladenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu