ASV atkal maina versiju par bin Ladena notveršanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV varas iestādes publiskojušas kārtējo informācijas devu par "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena notveršanu. Izrādās, gandrīz neviens no bin Ladena mājā esošajiem cilvēkiem neizrādīja nekādu bruņotu pretestību. Atbildēt ASV specdienestu apšaudei gribējis tikai viens no bin Ladena biedriem, raksta newsru.com.

Mediji norāda, ka īpašo uzdevumu vienības kareivji mājā esošos apšaudīja vienpusēji. Atbildes uguni gribēja dot tikai viens no bin Ladena biedriem. Savukārt pašam vismeklētākajam teroristam ieroči bijuši "sasniedzamā attālumā" - tuvumā stāvējis Kalašņikova automāts un Makarova pistole. Jāatgādina, ka versija par bin Ladena nogalināšanu no dažādu ASV amatpersonu izteikumiem pēdējo dienu laikā vairākkārt mainījusies.

Kā ziņo aģentūra AP, atsaucoties uz ASV aizsardzības dienestu amatpersonu teikto, kad īpašo uzdevumu vienība no helikoptera virzījās uz ēku, uz viņiem uguni no viesu mājas puses atklāja kāds vīrietis. Ar atbildes uguni viņš gandrīz momentā tika nogalināts, nāvējošus ievainojumus guva arī viņa sieva, kas atradās viņam līdzās.

Mājā bruņotu pretestību neizrādīja

Pēc tam specvienības kareivji ielauzušies ēkā; neviens no tur esošajiem cilvēkiem bruņotu pretestību neizrādīja. Sākotnējās liecībās ASV apgalvoja, ka aptuveni 40 minūtes garā operācija bijusi intensīva apšaude. Kā ziņo aģentūra "Reuters", pirmais no mājā nogalinātajiem bija nogalinātā "Al Qaeda" biedra brālis, kurš rokas turējis aiz muguras. Kareivji tādēļ nosprieduši, ka viņš ir bruņots, un vīrieti nogalināja. Brīdi vēlāk specvienība virzījās uz ēkas augšējiem stāviem, kur viņiem esot uzbrucis vēl kāds vīrietis, kas vēlāk izrādījās bin Ladena dēls. Nogalinot viņu, specdienesti nokļuva trešajā stāvā, kur atrada pašu bin Ladenu. Viņam pie durvīm iešauts, viņš atgriezies istabā, no kuras karavīriem pretim metusies bin Ladena jaunākā sieva, kura ievainota kājā. Bin Ladens pēc tam ticis nogalināts ar šāvienu krūtīs un galvā.

Šaubas, par operācijas mērķi

Jāatgādina, ka operācijas laikā tika nogalināti pieci cilvēki. Operācijas kritiķi jau uzsvēruši, ka arvien jaunās liecības netieši norāda arī uz to, ka ASV mērķis operācijā, iespējams, nebija saņemt bin Ladenu un viņa biedrus dzīvus. ASV vakar norādīja, ka operācija notikusi likuma un starptautisko tiesību robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu