ASV slavē bin Ladena operācijas "varoņus"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visa Amerika šajās dienās kā nacionālos varoņus slavē specvienību, kura 1.maijā spīdoši veica operāciju Pakistānā un nogalināja meklēto teroristu Osamu bin Ladenu - par viņiem tiek teikti tosti, aizlūgts dievnamos un rakstīti pateicības vārdi internetā, raksta newsru.com.

Drošības labad operācijas dalībnieku vārdus ASV varas iestādes izpaust atteikušās. Tomēr medijiem izdevies noskaidrot operācijas vadītāja vārdu - tas izrādījis godalgots ASV viceadmirālis Viljams Makreivens. Jau iepriekš ziņots, ka operāciju veica īpaši slepena, tieši prezidentam pakļauta specvienība "DevGru", arī zināmi kā jūras kājinieku vienība "Seals" jeb "Roņi".

Pēc aģentūras AP rīcībā esošās informācijas, operācijas dalībniekiem patlaban piešķirts brīvais laiks, ko viņi pavada militārajā bāzē "Endrūss" netālu no Vašingtonas.

Baltā nama amatpersonas nekādu informāciju par operācijas īstenotājiem nesniedz. Izņēmums ir vienīgi kā parasti runīgais viceprezidents Džo Baidens, kurš, runājot par operāciju, "DevGru" pieminējis jau vairākkārt.

Tikmēr prezidenta Baraka Obamas administrācija jau laikus brīdinājusi, ka nekāda tālāka informācijas publiskošana par bin Ladena likvidēšanas operāciju netiks sniegta. Jau ziņots, ka oficiālā ASV versija par Pakistānā notikušo operāciju vairākkārt mainījusies. Baltajam namam nācies atzīt, ka bin Ladens nebija apbruņots, nav par dzīvo vairogu izmantojis sievieti, turklāt, kā izrādās, viņš ticis nošauts 12 gadus vecās meitas klātbūtnē. ASV amatpersonas ceturtdien arī uzsvēra, ka bin Ladena nogalināšanas operācija bijusi tikai un vienīgi ASV pašaizsardzība un bija likumīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu