Terorakts Lielbritānijā varot notikt "kuru katru brīdi"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terora akta iespējamība Lielbritānijā pēc grupējuma "Al Qaeda" līdera nogalināšanas ir ļoti liela, un uzbrukums var notikt "kuru katru brīdi" bez jebkāda iepriekšēja brīdinājuma, paziņojis Londonas policijas galvenais komisārs Pols Stīvensons, ziņo rian.ru.

Uzstājoties ar runu par drošības problēmām valstī, Stīvensons norāda, ka maksimālā trauksmes gatavībā jābūt gan policijai un valdībai, gan pašiem iedzīvotājiem, jo terorisms "ir nevis birokrātisks izdomājums, bet gan objektīva realitāte".

"Citiem vārdiem sakot, terora akts var notikt kuru katru brīdi bez iepriekšēja brīdinājuma,"

teica policijas šefs.

Skotlendjarda vadītājs līdzīgi kā ASV amatpersonas uzsvēra, ka cīņa ar terorismu ne tuvu vēl nav galā.

Aicina islāmu nesaistīt ar terorismu

Lielbritānijas ārlietu ministrs tikmēr paziņojis, ka vienīgais ilgtermiņa risinājums aizsardzībā no terorisma ir Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstu demokratizācijas procesu atbalstīšana un veicināšana.

"Daudzi kļūdaini pieņem, ka musulmaņu patiesā vēlme tika demonstrēta 11.septembra teroraktu laikā. Tā nav taisnība. Tas, ko musulmaņu valstu iedzīvotāji patiesībā vēlas, bija labi redzams Kairas centrālajā laukumā Ēģiptē," viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu