Informācija par bin Ladena slēpni izspiesta spīdzināšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Informācija par teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" līdera atrašanās vietu izspiesta spīdzināšanā, apgalvo izbijis Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieks, ziņo "Daily Telegraph".

Kā norāda CIP Pretterorisma centra bijušais vadītājs Hosē Rodrigess, spīdzināšana esot notikusi slepenā ASV cietumā terorismā aizdomās turētajiem. Informācija par bin Ladena iespējamo atrašanās vietu esot izspiesta no viņa tuviem līdzgaitniekiem Kalida Šeika Muhameda un Abu Faraja al Libi.

Muhameds ticis spīdzināts, izmantojot slīcināšanas metodi.

Rodrigesa izteikumus medijiem oficiālās Baltā nama amatpersonas noliegušas, norādot, ka nav iespējams, ka spīdzināšanā iegūta informācija varētu būt izšķirīga bin Ladena meklēšanā.

Rodrigess bija CIP Pretterorisma centra vadītājs no 2002. līdz 2005. gadam, kad abi minētie augsti stāvošie "Al Qaeda" biedri tika notverti. Jāatgādina, ka Rodrigess no amata savulaik aizgāja, kad atklājās, ka iznīcināti video, kuros redzama vairāku "Al Qaeda" aizdomās turēto pratināšana. Šī bija pirmā nopietnā viņa intervija medijiem kopš šā notikuma.

Prezidents Obama pirmajos paziņojumos pēc bin Ladena nogalināšanas apgalvoja, ka meklētajam teroristam uz pēdām izvedusi kāda viņam uzticama kurjera izsekošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu