Agnese Vārpiņa krēmus rada pati

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: L'Officiel Latvia

TV3 ziņas moderatori Agnesi Vārpiņu daba dāsni apveltījusi ar skaistiem sejas vaibstiem un slaidu augumu, taču arī viņa pati pieliek pūles, lai sevi koptu ne tikai ar veikalā pieejamiem līdzekļiem, bet arī gatavojot krēmus, maskas, skrubjus, kam speciāli atlicina laiku starp darbu, ģimeni un mazā dēliņa audzināšanu.

Filozofija

Ja man vajadzētu atbildēt uz jautājumu, kas skaistumkopšanā ir noteicošais, tad es teiktu - svarīgi darīt vienalga ko, kas patīk, ko var atļauties un kam pietiek laika, kaut vai tikai nolakot nagus vai aiziet pie kosmetologa.

Galvenais, vajag saņemties kaut uz mazumiņu katru dienu un sagādāt sev prieku.

Pat tad, ja liekas, ka apkārt viss jūk un brūk, un gribas kā Bridžitai Džonsai apēst kaudzi saldējuma un par visu aizmirst.

Lai būtu labs rezultāts, ir nepieciešams labs noskaņojums, rūpējoties par sevi. Ja nav laba garastāvokļa un galva pilna ar ikdienas raizēm, tad viss - frizieri, pīlingi un jogas - nav aktuāli Esmu par to pilnīgi pārliecināta.

Tāpēc sievietei galvenais ir justies mīlētai, iekārojamai un pasargātai.

No katras algas vienmēr sev kaut ko uzdāvinu. Pēdējā laikā tā ir laba kosmētika. Bet pašas pagatavoti skaistumkopšanas līdzekļi ir mans vaļasprieks. Protams, viss sācies ar vecmāmiņu un māmiņas receptēm un, šķiet, es veiksmīgi turpinu šīs tradīcijas. Speciālas literatūras, māmiņas un pašas veidotu pierakstu ir gana daudz. Turklāt tagad, zinot, ka mani tas tiešām interesē, tāpat daudz jaunu uzziņas materiālu saņemu dāvanā.

Receptes

Neatkarīgi no laika un noguruma pakāpes jebkuros apstākļos vakarā vienmēr seju attīru no kosmētikas. Televīzijā, kur darbs kadrā prasa īpašu grimu, ādai ir liela slodze. Tāpat maniem smalkās struktūras matiem grūti izturēt ikdienas fēnošanu, lakošanu, tāpēc tos cenšos regulāri lutināt ar kādu eļļu, profesionālo kosmētiku un arī pašas gatavotām matu maskām. Šad un tad, kad ir laiks un iedvesma, pagatavoju īpašus pirts skrubjus ar kanēli, krustnagliņām vai auzu pārslu un sāls skrubi. Rītos seju cenšos atmodināt ar ledusgabaliņos sasaldētu pētersīļu vai kumelīšu uzlējumu, vakaros vai brīvdienās daudz lietoju paštaisītas sejas maskas.

Viena no manām iecienītākajām ir maska ar arbūzu.

Sastāvā ir olas dzeltenums, arbūza mīkstums, kartupeļu ciete, var būt arī nedaudz miltu. Tā lieliski mitrina un pabaro ādu, turklāt seja iegūst ļoti veselīgu toni. Savus paštaisītos līdzekļus papildinu ar labiem kosmētikas veikalos iegādātiem produktiem. Esmu iecienījusi Sensai, La Prairie, arī visvienkāršāko Dzintara krēmu Niveja.

Ja nākamajā dienā jāizskatās labi, mans galvenais līdzeklis ir miegs. Protams, vēlu vakarā nevajadzētu ēst pārāk sālītu ēdienu un dzert daudz šķidruma. Pirms saviesīgiem pasākumiem acis palutinu ar pētersīļu uzlējuma kompresēm. Ja ir laiks un pietiek pacietības, ir forši uzklāt sinepju pulvera un persiku eļļas masku. Tā lieliski uzlabo sejas toni. Sinepes aktivizē asinsriti, un āda it kā atdzimst. La Prairie Cellular 3-Minute Peel un La Prairie Skin Caviar Revitalizing Eye Mask – arī tie ir mani glābēji. Diemžēl apmeklēt skaistumkopšanas salonus iznāk ļoti reti. Bet, ja izdodas, tad jūtos patiešām laimīga.

Prieka avoti

Veltot laiku sev, savam ķermenim, vairojas pašpārliecinātība, uzlabojas garastāvoklis, tu sajūties patiešām SIEVIETE. Es ļoti cienu cilvēkus, kuri rūpējas par sevi, jo zinu, cik daudz pūļu un laika tas prasa. Kad ir mazs bērns, svarīgākā skaistumkopšanas procedūra ir miegs. Esmu aktīvo sporta veidu cienītāja: slēpošana ziemā, baseins, divritenis un dažādi ūdenssporta veidi vasarā. Pagaidām retāk iznāk aiziet uz trenažieru zāli, to cenšos aizstāt ar savu versiju par aerobiku mājas apstākļos. Jāpiebilst gan – reizēm.

Galvenais – noticēt

Izmantojot dažādas skaistumkopšanas procedūras, cenšos ievērot tautas medicīnas gudrības. Piemēram, pirtī ejot, jāievēro mēness fāzes – augoša mēness laikā īpaša uzmanība jāpievērš ādas barošanai: tad jālieto medus, piens, jogurts, māli, bet dilstošā mēnesī vairāk jādarbojas ar aplaistīšanos. Jāpiebilst, ka nelabprāt lietoju vitamīnus tabletēs, drīzāk izvēlos sezonālos vitamīnu avotus: ogas, dārzeņus, augļus.

Es visai daudz uzturā lietoju zāļu tējas, dzeru avota ūdeni.

Savulaik TV gatavoju sižetu par filipīniešu hīleriem, kas ar rokām veica sarežģītas operācijas. Pēc tam ilgi pētījām filmēto materiālu – par katru cenu gribējām saprast, vai mūs piekrāpa, vai tiešām bijām brīnuma liecinieki. Beidzot nonācām pie atziņas – nav jau nemaz tik svarīgi, kur paslēpts brīnums - hīlera rokās vai pacientes ticībā, galvenais, ka rezultāts bija pozitīvs un viņa jutās lieliski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu