Aizdevēji dodas mājas; valdība akceptē saprašanās memorandu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar sarunās panāktas visas nepieciešamās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V). Līdz ar to valdības sarunas ar pārskata misiju noslēgušās. Panākta oficiāla vienošanās, ka nākamgad budžets būs jākonsolidē vēl par 150 līdz 180 miljoniem latu. Precīza informācija par to, ko Latvija apsolījusi aizdevējiem, tiks paziņota šovakar.

Tāpat aizdevēji atbalstījuši, ka no iepriekš finanšu sektora stabilitātei rezervētajiem ap 600 miljoniem eiro [ap 420 miljoniem latu] valdība budžeta deficīta segšanai varēs izmantot 300 miljonus eiro [210 miljonus latu]. Šos līdzekļus gan varēs izmantot tikai pēc bankas "Citadele" stratēģijas iesniegšanas Eiropas Komisijā, kas tiks izdarīts maijā, uzsvēra premjers.

Arī Starptautiskā Valūtas fonda misijas Latvijā vadītājs Marks Grifits apliecināja, ka nepieciešamās vienošanās ir panāktas un sarunas bijušas ļoti labas. Tās nodrošinās, ka šogad valsts budžeta deficīts būs 4,5% no iekšzemes kopprodukta, savukārt 2012.gadā Latvijai vajadzētu virzīties uz 2,5% deficītu un nepieciešamo Māstrihtas kritēriju uzpildi eiro ieviešanai.

Grifits uzsvēra, ka Latvijas ekonomikas rādītāji uzlabojas un pievienošanās eirozonai tikai veicinās ekonomisko stabilitāti. Kā labo ziņu Grifits uzsvēra vienošanos par nākamā gada budžeta nepieciešamo konsolidācijas apjomu un pauda pārliecību, ka, lai gan tas būs izaicinājums, Latvijai tas būšot pa spēkam.

Valdība ārkārtas sēdē atbalsta saprašanās memorandu un nodoma vēstuli ar SVF un EK

Valdība ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja saprašanās memorandu un nodoma vēstuli ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) un Eiropas Komisiju (EK), žurnālistus informēja Ministru prezidenta preses sekretāra pienākumu izpildītāja Zanda Šadre.

Valdības ārkārtas sēde bija slēgta.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu