ASV armija pirātus apkaros ar jaudīgiem lāzeriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV jūras spēki paziņojuši, ka cīņā pret somāļu pirātiem varētu tikt izmantoti jūrā bāzēti, jaudīgi lāzeri, ziņo newsru.com.

Pagājušajā nedēļā tika veikts izmēģinājums, kura laikā ar lāzeru tika aizdedzināts kādas laivas dzinējs un kuģošanas līdzeklis tādējādi neitralizēts.

Līdzīgas iekārtas veiksmīgi izmantotas uz sauszemes, taču ekspertiem bija bažas, ka, lāzeru palaižot no kuģa jūrā, tā efektivitāti varētu mazināt mitrais gaiss. Taču eksperiments noritējis veiksmīgi.

Lāzera eksperimenta videoieraksts ievietots arī vietnē "Youtube", kur tas izraisījis lielu interesi.

ASV pārstāvji gan atturas prognozēt, ka lāzeri kā ieroču veids uz kuģiem varētu tikt uzstādīti. Jau vēstīts, ka somāļu pirātu uzbrukumi kļuvuši par kuģotāju biedu visā Somālijas piekrastes reģionā. Pirāti kuģus visbiežāk nolaupa, pieprasot izpirkumu. Lai pirātus apkarotu, ūdeņos Somālijas tuvumā patrulē militārie kuģi, taču jauno lāzeriekārtu uzstādīšana cīņu ar pirātiem varētu padarīt vienkāršāku, mazinot tiešas militāras konfrontācijas iespēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu