"Mēs noteikti nepriecājamies"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par papildu konsolidācijas pasākumiem valsts budžetā. Tāpat šodien gaidāmas starptautisko aizdevēju un valdības noslēguma sarunas. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš atgādināja, ka svarīgi celt ne tikai nodokļus, bet arī turpināt meklēt iespējas samazināt valsts izdevumus.

Runājot par valsts budžeta grozījumiem, Endziņš atgādināja, ka jebkurš nodokļu palielinājums traucē uzņēmējdarbībai un bremzē tās attīstību.

Valdība esot pieņēmusi populārāku lēmumu - celt nodokļus cigaretēm un citās jomās, nevis samazināt izdevumus.

Sliktā ziņa ir tāda, ka tādējādi var pieaugt kontrabanda.

"Mēs noteikti nepriecājamies."

Jautāts, vai uzņēmumi pārdzīvos kārtējos budžeta samazinājumus, Endziņš atzina, ka jārunā par to, kā tie tiks panākti - paaugstinot nodokļus, samazinot izdevumus vai arī meklējot papildu iespējas palielināt valsts ieņēmumus.

Viņš aicināja turpināt meklēt iespējas samazināt valsts izdevumus. Tas esot iespējams arī patlaban. Vienmēr varot strādāt efektīvāk. Arī sociālajā budžetā "latu var izmantot efektīvāk".

Valstij vajadzētu nodrošināt pozitīvu uzņēmējdarbības vidi, lai cilvēkiem būtu viegli uzņēmumu ne tikai piereģistrēt, bet vēlāk arī tajā darboties. Šai jomā ir iespējas uzlabot situāciju.

Uzlabojot uzņēmējdarbības vidi, valsts iegūtu vairāk naudas, bet uzņēmēji varētu pelēko ekonomiku mainīt pret legālu strādāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu