Alžīrijas prezidents ievietots Parīzes slimnīcā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alžīrijas prezidents Abdelazizs Buteflika sestdien pārcietis tranzitoru išēmisku lēkmi un nogādāts slimnīcā Parīzē, ziņo mediji.

Alžīrijas amatpersonas apstiprinājušas, ka 76 gadus vecajam prezidentam bijusi šāda pārejoša lēkme, bet uzsvērušas, ka satraukumam nav pamata.

Alžīrijas oficiālā ziņu aģentūra APS vēsta, ka prezidentam Parīzē tiek veiktas medicīniskas pārbaudes un viņš kādu laiku tiks novērots.

Tomēr fakts, ka Buteflika pārvests uz Parīzi, licis medijiem apšaubīt oficiālo informāciju un politiķa spējas vadīt valsti.

Pirms pāris gadiem Buteflikam Parīzē jau tika veikta viena operācija. Oficiāli tika ziņots, ka veselības problēmas radījusi kuņģa čūla, bet kāds mediju rokās nonācis ASV diplomātiskās sarakstes dokuments lika domāt, ka Buteflikam ir vēzis.

Buteflika Alžīriju vada kopš 1999.gada un, neskatoties uz lielo vecumu un acīmredzami trauslo veselību, daudzi uzskata, ka viņam ir pa spēkam uzvarēt arī nākamgad gaidāmajās vēlēšanās un ieņemt prezidenta amatu vēl uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu