Krievijā ierodas bojāgājušā Kačiņska ģimenes locekļi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieminot Polijas prezidenta Leha Kačiņska un daudzu citu poļu sabiedrības prominenču bojāejas gadadienu, Krievijā sestdien ieradusies bojāgājušo ģimenes locekļu delegācija Polijas pašreizējā prezidenta dzīvesbiedres Annas Komorovskas vadībā.

125 upuru ģimenes locekļi agrā sestdienas rītā ielidoja Maskavā, no kurienes autobusos devās uz Smoļensku, kur 2010.gada 10.aprīlī avarēja Kačiņska lidmašīna.

Bojāgājušais prezidents, kā arī 95 citas augstākās Polijas amatpersonas un sabiedrības pārstāvji devās uz Smoļensku, lai apmeklētu netālu esošo Katiņu, kur 1940.gadā PSRS iekšlietu karaspēks noslepkavoja vairākus tūkstošus poļu karagūstekņu.

Katastrofā bojāgājušo ģimenes locekļi vispirms apmeklēs piemiņas krustu, kas nesen uzstādīts lidmašīnas avārijas vietā Smoļenskas militārajā lidlaukā, bet pēc tam dosies uz Katiņu.

Taču jau sestdienas vakarā delegācija paredzējusi atgriezties Polijā, lai svētdien piedalītos oficiālajos sēru pasākumos dzimtenē.

Savukārt Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis uz Krieviju dosies pirmdien, lai kopā ar savu krievu kolēģi Dmitriju Medvedevu apmeklētu gan Smoļensku, gan Katiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu