Vilks: Nodokļu palielināšanas iespējas ir izsmeltas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmākas nodokļu palielināšanas iespējas ir izsmeltas, šodien pēc šā gada valsts budžeta grozījumu apstiprināšanas žurnālistiem uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks (V). Pēc viņa teiktā, valdība esot devusi skaidru signālu uzņēmējdarbības videi, ka "trīs gadu laikā nodokļi uz augšu netiks mainīti".

Ministrs uzsvēra, ka situācija ekonomikā uzlabojas un visi rādītāji parādot uzlabošanās tendenci. Arī nodarbinātības rādītāji turpināšot uzlaboties, kas šogad vēl vairāk atslogošot sociālā budžeta izmaksas.

"Būs stabilitāte nodokļu sistēmā. Nodokļu palielināšanas iespējas ir izsmeltas," sacīja ministrs, vienlaikus atzīstot, ka lielā mērā to noteiks arī pieaugošie inflācijas rādītāji, kuri būs jāierobežo.

Pēc ministra teiktā, ļoti spēcīgs signāls par fiskāli atbildīgu politiku esot arī valdības pieņemtais lēmums par turpmāko gadu budžeta bāzes izdevumu apmēriem.

LETA jau ziņoja, ka valdība šodien ārkārtas sēdē akceptēja grozījumus likumā "Par valsts budžetu 2011.gadam", un dokuments rīt tiks iesniegts Saeimā.

Plānots, ka budžeta ieņēmumi pieaugs par 102 049 510 latu un šogad kopumā būs 4,256 miljardi latu. Savukārt budžeta izdevumu pozīcija palielināta par 19 903 268 latiem un kopumā plānota 4,747 miljardu latu apmērā.

Konsolidētais budžeta deficīts pēc starptautiskās ESA metodoloģijas plānots 4,2% no iekšzemes kopprodukta, neierēķinot valdības plānus papildus no ēnu ekonomikas iekasēt 45 miljonus latu, kas tādā gadījumā nodrošinātu 3,8% deficītu no iekšzemes kopprodukta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu