Jaunais Range Rover Sport (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Ja nu jūs esat spiegs, slepenais aģents vai jums vienkārši katru dienu jāmūk no «ļaunajiem», jaunais Range Rover Sport domāts tieši jums!

Tas ir krietni vieglāks, ātrāks, modernāks par priekšgājēju un izskatās tikpat labi. Izmantojot analogus konstruktīvos jaunievedumus kā lielā Range Rover konstrukcijā (alumīnija nesošā virsbūve), inženieriem ir izdevies panākt automobiļa ievērojamu svara samazinājumu. Ja salīdzina iepriekšējās paaudzes Range Rover Sport ar TDV6 dīzeli un jauno auto ar tādu pašu motoru, tad svara starpība sasniedz 420 kilogramus.

Jaunākais Range Rover Sport ar sešu cilindru dīzeļdzinēju sver 2115 kilogramus, taču Range Rover savos preses materiālos atzīmē, ka izmaiņas konstrukcijā dod iespēju domāt par tālāku svara samazināšanu un pat 4 cilindru dzinēja uzstādīšanu. Šāda opcija pagaidām gan vēl ir tikai idejas līmenī un, nonākot pārdošanā, britu apvidnieks tiks piedāvāts ar kārtīgiem spēka agregātiem. Viens no tiem būs 3 litru SDV6 dīzelis ar 292 zirgspēkiem, bet otrs - 5 litru V8 kompresordzinējs ar 510 ZS. Tā, protams, būs arī ātrākā versija, un pat ar septiņām sēdvietām šāds auto spēs 100 km/h sasniegt nedaudz vairāk kā 5 sekundēs.

2014. gada sākumā dzinēju paleti papildinās 3 litru TDV6 dīzelis ar 258 ZS un 4,4 litru SDV8 dīzeļdzinējs ar 339 ZS. Papildus tam 2014. gadā varēs pasūtīt arī efektīvu un veiktspējīgu Range Rover Sport Hybrid.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu