CP prioritāte turpmāk nebūs autovadītāju sodīšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ir uzklausīti daudzu autovadītāju iebildumi, un turpmāk Ceļu policijas (CP) ekipāžas vairs nenodarbosies ar autobraucēju sodīšanu, bet gan vairāk rūpēsies par satiksmes drošību vietās, kur tā ir apdraudēta, un regulēs satiksmi, lai tā būtu raitāka, un darīs visu citu nepieciešamo, lai uz ielas cilvēks varētu justies droši.

Grozījumi CP iekšējās kārtības un darba organizēšanas noteikumos, kas stājas spēkā šodien, 1. aprīlī, nosaka, ka CP vairs neniekosies ar soda kvītīm un protokoliem un neslēpsies krūmos.

Tā vietā CP darbiniekiem būs jābūt priekšzīmīgiem pilsoņiem, kuru paraugam bez aizdomāšanās var sekot ikviens sabiedrības loceklis, vai tas būtu skolā nupat iet sācis bērns vai kara veterāns.

Īsāk sakot, CP vadības uzdevums policijas darbiniekiem ir, piemēram, steigt palīgā ar maisiņiem apkrautām tantiņām, lai tās ātrāk var šķērsot ielu, kur to sākušas darīt, kunga prātā esošajiem riteņbraucējiem sveikā nonākt mājās vai arī jebkurā citā vietā, ko cilvēks nosaucis par savu galamērķi, un, piemēram, saplīsuša auto saimniekam palīdzēt ar savu padomu.

Ja nu velosipēdam gadīsies palikt ar tukšu riepu vai pārtrūks ķēde, droši varēs saukt palīgā CP
Ja nu velosipēdam gadīsies palikt ar tukšu riepu vai pārtrūks ķēde, droši varēs saukt palīgā CP Foto: LETA

Lai gan grozījumi CP iekšējās kārtības un darba organizēšanas noteikumos kardināli maina CP darbinieku pienākumus, tas nenozīmē, ka autobraucēji varēs uzvesties, kā pašiem ienāk prātā, - kārtību uz ceļiem un ielās uzraudzīs fotoradaru, lāzersensoru un videonovērošanas kameru tīkls, kas pratīs fiksēt faktiski visus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, sākot ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un distances neievērošanu, un beidzot ar ceļa zīmju un horizontālo apzīmējumu neievērošanu. Bet pirms Jāņiem ceļu malās parādīsies arī pirmās lāzeriekārtas, kas spēs no attāluma noteikt, vai autovadītājs pie stūres ir sēdies reibuma stāvoklī.

"Uzskatām, ka mums ir pēdējais laiks kļūt par satiksmes dalībnieku un pārējās sabiedrības daļas labo roku," teikts CP izplatītajā preses paziņojumā.

Šī, protams, ir 1. aprīļa ziņa

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu