Sabrukuši arī pirms 7 gadiem atjaunotie ceļi (425)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Katastrofālā stāvoklī ir ne tikai vairākiem gadu desmitiem būvētie vecie autoceļi. Uz sabrukšanas robežas ir arī pirms dažiem gadiem atjaunoto ceļu posmi. Turklāt vairākās Latvijas vietās ceļi ir tik slikti, ka pa tiem vispār vairs nevar izbraukt.

Vecpiebalgas iedzīvotāji LTV raidījumā «Sastrēgumstunda» stāstīja, ka katastrofālā stāvoklī ir ne tikai vecais autoceļa P30 posms, bet arī tas, kas tika atjaunots pirms septiņiem gadiem.

Sliktā ceļa stāvokļa dēļ notiek avārijas.

Savukārt Auces puses iedzīvotāji stāstīja, ka viņu dzīvesvietā ir vairākas vietas, kur kādreizējos ceļus vairs nevar izbraukt vispār.

Dažviet ceļi ir tik slikti, ka tos vairs nevar saukt par ceļiem.

Tas būtiski apgrūtina vietējos iedzīvotājus un viņu dzīvi. Piemēram, nevar aizvest bērnus uz skolu.

Bet kāds Saldus puses uzņēmējs stāstīja, ka slikto ceļu dēļ tiek ievērojami apgrūtināta viņa darbošanās, tostarp bizness.

Valdība neliekas ne zinis

Uz raidījumu atnākušie cilvēki pauda sašutumu par valdības un amatpersonu attieksmi pret viņu aicinājumiem sakārtot ceļus. Vecpiebalgas iedzīvotāji norādīja, ka viņi šodien pulcējās pie valdības ēkas, taču neviens no ministriem neatnāca ar viņiem aprunāties.

Arī uz raidījumu nebija ieradies nedz premjers Valdis Dombrovskis (viņš atrodas Japānā), nedz satiksmes ministrs Anrijs Matīss (vakariņoja kopā ar Baltijas valstu satiksmes ministriem), vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (bija aizņemts) un finanšu ministrs Andris Vilks (aizbildinājās, ka ceļi nav viņa kompetence).

Norobežojoties no cilvēkiem un klusējot, ministri rīkojas kurmjveidīgi.

Iedzīvotāji arī izteica viedokli, ka ministru rīcība liecina, ka Latvijā nav reāli funkcionējošas valdības. Lai arī tiekot runāts par Latviju kā par veiksmes stāstu, Ministru kabineta pārstāvjus neinteresējot cilvēku labklājība un raizes.

Iesūti savas bildes TVNET!

Iestājoties par Latvijas ceļu atjaunošanu, portāls TVNET aicina savus lasītājus iesūtīt fotogrāfijas vai videomateriālus, kurās redzami brūkošie Latvijas ceļi.

Tāpat aicinām sūtīt fotogrāfijas, kurās redzami ļoti kvalitatīvi Latvijas ceļu posmi.

Mēs šīs fotogrāfijas parādīsim atbildīgajām amatpersonām un prasīsim viņām skaidrojumu!

E-pasta adrese - auto@tvnet.lv

Atbildīgie runā par naudas trūkumu

Portāls TVNET jau daudzkārt ziņojis par brūkošajiem Latvijas ceļiem. Šonedēļ izskanēja, ka situācija uz reģionālajiem autoceļiem ir krietni nopietnāka nekā uz valsts autoceļiem - no kopumā 5300 kilometriem (4230 kilometri asfaltēti) sliktā stāvoklī ir 53%, arī šonedēļ uzmanību ieguvušais ceļš Cēsis-Vecpiebalga-Madona.

Pirmajā vietā ceļu kritiskā stāvokļa ziņā ir Liepājas reģions, pēc tam seko Rīgas novada ceļi.

«Latvijas Valsts ceļu» (LVC) pārstāvji atzina, ka plāno līdz 2020.gadam salabot TIKAI 35% valsts ceļu.

Komentāri (425)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu