«Satiec savu meistaru!» Imantā un Iļģuciemā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau no šodienas nemateriālā kultūras mantojuma meistari - tautas lietišķās mākslas studiju dalībnieki, teicēji un muzikanti, aicina interesentus pievienoties tradicionālās kultūras dzīvesziņai, lai Dziesmu un deju svētkiem veltītajā akcijā "Satiec savu meistaru!"  dalītos ar savām prasmēm un zināšanām, portālam «Apollo» stāstīja Ilona Brūvere, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Mediju un komunikācijas projektu vadītāja.

Meistardarbnīcas notiks arī Rīgas priekšpilsētās Imantā un Iļģuciemā, verot durvis individuālām nodarbībām un paraugdemonstrējumiem Imantas kultūras un atpūtas centra lielajā zālē un Iļģuciema kultūras centra Amatu namā. Satiec savu meistaru! pagājušajā gadā iekļauts Eiropas projektā Eiropas amatu prasmju dienas, rosinot mūsdienās apgūt senās prasmes un zinības. Šogad akcija ir Radošās darbības nedēļas priekšvēstnesis.

6.aprīlī no 11.00-15.00 Kultūras centra Iļģuciems Amatu namā jau otro gadu savas meistaru prasmes demonstrēs lietišķās mākslas studiju meistari- audējas, rokdarbnieces, pinējas, keramiķes un kalēji. Ikvienam tiks sniegta iespēja izzināt vairāku amatu apgūšanas prasmes. Rokdarbu studijas vadītāja Austra Skutule ļaus ieskatīties mezglošanas, tamborēšanas un mākslīgo puķu veidošanas noslēpumos. Pinumu meistare Iveta Putniņa palīdzēs apgūt pīšanas iemaņas, bet kalumu meistara Jāņa Keiseļa virsvadībā ikviens varēs izkalt sev Laimes pakavu. Keramikas meistare Vija Vose parādīs kā top māla figūriņas, bet audēju meistare Edīte Začeste iemācīs aust lupatu deķus.

Imantas Kultūras un atpūtas centrā 4.aprīlī un 6.aprīlī folkloras un latviskās dzīvesziņas kopas Silavoti dziesmu un deju spēles no 12.00 līdz 16.00. Savās tautas garīgā, jeb nemateriālā kultūras mantojuma programmās folkloras kopa ietvērusi dainas, kas izceltas no tautas garīgā mantojuma pūra lādes, izgaismojot zināšanas un prasmes, kas tūkstošiem gadu krātas.

Papildu informācija:

www.kulturasapvieniba.riga.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu