«Pussy Riot» dalībnieci varētu pārvest uz citu cietumu (20)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina, kas par «panku lūgšanas» akcijas sarīkošanu pērn Maskavas katedrālē patlaban Permas novada cietumā izcieš viņai piespriesto divu gadu cietumsodu, varētu tikt pārvesta uz citu ieslodzījuma vietu, trešdien vēsta laikraksts «Kommersant».

To ierosinājusi vietējā prokuratūra, kas pārbaudē secinājusi, ka labošanas darbu kolonijā Nr.28 Permas novada Berezņikos vadība «nespēj nodrošināt [ieslodzītās] personīgo drošību».

Uzraudzības institūcija veikusi cietumā pārbaudi un atklājusi vairākus pārkāpumus. Cita starpā arī konstatēts, ka Aļohina, kas agrāk nav sodīta, turēta vienā nodaļā ar recidīvistēm.

2012.gada novembrī, kad Aļohinai izraisījies konflikts ar divām citām cietumniecēm, viņa pārvesta uz «drošu vietu» - uz vieninieka kameru. Pēc 90 dienām, kas ir maksimālais termiņš, kādu ieslodzītā var pavadīt vieninieka kamerā, cietuma vadība atļāvusi Aļohinai tur palikt vēl vienu tik pat ilgu laika posmu.

Tostarp atkārtota ieslodzītās ievietošana vieninieka kamerā tajā pat labošanas darbu iestādē ir aizliegta, norādīja prokuratūra.

Permas novada ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšniekam ierosināts izskatīt jautājumu par Aļohinas pārvešanu uz citu koloniju. Tomēr prokuratūra arī uzsver, ka nepieprasa Aļohinas pārvešanu, bet gan trūkumu novēršanu cietumā.

Turklāt arī pati Aļohina doties prom no labošanas darbu kolonijas Nr.28 nevēlas, skaidroja viņas advokāte Irīna Hrunova.

Pirms gada, 21.februārī, piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstītā skaņas celiņa tika radīts dziesmas «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!» videoklips.

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marinai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Vēl divas «Pussy Riot» dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Aļohina sodu izcieš cietumā Permas novadā, bet Tolokoņņikova - Mordvijā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu