Smoļenskas upuru tuvinieki apmeklēs avārijas vietu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni simts Smoļenskas aviokatastrofas upuru tuvinieki piekrituši traģēdijas gadadienā doties uz Krieviju, lai apmeklētu avārijas vietu, trešdien ziņo Polijas Radio.

Kā stāsta pērnā gada aprīlī lidmašīnas avārijā bojāgājušā aizsardzības ministra vietnieka Staņislava Komorovska atraitne Eva Komorovska, ģimenēm lēmums par došanos uz Smoļensku jāpieņem nedēļas laikā, un līdz šim Prezidenta kancelejas rīkotajam braucienam pieteikušies ap simts cilvēku.

Traģēdijas upuru tuvinieki Smoļenskā apskatīs lidmašīnas vraku.

Vienlaikus Prezidenta kanceleja organizē arī formālo vizītes pusi, tostarp vīzu iegūšanu un to ģimeņu izmitināšanu, kas nedzīvo Varšavā.

Dosies arī Polijas pirmā lēdija

Uz Smoļensku līdz ar bojāgājušo tuviniekiem dosies arī Polijas prezidenta kundze Anna Komorovska.

Lai gan sākotnēji došanās uz Smoļensku bija plānota avārijas gadadienā 10.aprīlī, brauciens pārcelts dienu vēlāk saistībā ar Varšavā gaidāmajiem piemiņas pasākumiem.

Krievija avārijā vaino Polijas amatpersonu

Kā jau ziņots, Krievijas izmeklētāji uzskata, ka notikušajā vainojamas augsta ranga poļu amatpersonas, kuras atradās Krievijā avarējušās prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas pilota kabīnē un izdarīja spiedienu uz apkalpi, kas savukārt ignorēja no Smoļenskas saņemto informāciju par nepiemērotajiem laika apstākļiem lidostā un nepieņēma lēmumu veikt nosēšanos rezerves lidlaukā.

Kačiņskis gāja bojā līdz ar 95 citiem cilvēkiem, tostarp augsta ranga Polijas amatpersonām, 2010.gada 10.aprīlī, avarējot prezidenta lidmašīnai, kad tā biezā miglā mēģināja nolaisties lidlaukā netālu no Smoļenskas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu