Par Ķemeru sanatoriju interesējas 17 investori (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par Ķemeru sanatorijas kompleksa pirkšanu ir sāktas sarunas ar 17 potenciālajiem investoriem, tostarp - no Ķīnas, vēsta laikraksts «Diena».

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) pēc Ekonomikas ministrijas (EM) lūguma sadarbībā ar Privatizācijas aģentūru, Jūrmalas pašvaldību un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju sagatavoja piedāvājumu investoriem. LIAA norāda, ka ir vērojama interese, tomēr šo investoru vārdus atklāt vēl nevar.

«Kopumā patlaban ir sāktas sarunas ar 17 potenciālajiem investoriem par iespēju veikt investīcijas konkrētajā projektā,» laikrakstam teikusi LIAA sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilistere-Lāce.

Sanatorijas kompleksa investīciju projekta piedāvājums ir sagatavots ne tikai angļu, bet arī ķīniešu valodā.

Kā ziņots, Ķemeru sanatorijas kompleksu mēģinās pārdot izsolē 9.aprīlī, nosakot sākumcenu 3,7 miljonu latu apmērā.

Ķemeru sanatorijas privatizācijas process ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Sanatorijas privatizācijas noteikumi pieņemti 1995.gadā, un tie paredzēja, ka desmit gadus no ēkas nodošanas ekspluatācijā jāsaglabā objekta darbības profils - kūrorta ārstnieciski profilaktiskā darbība, rehabilitācija, medicīniskie un atpūtas pakalpojumi.

2010.gada septembrī Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar «Ominasis Latvija», bet vēlāk no tā vienpusēji atkāpās, jo uzņēmums nepildīja neskaitāmos solījumus pabeigt sanatorijas rekonstrukciju.

Jūrmalas pilsētas tiesa 1.martā pasludināja Ķemeru sanatorijas investora SIA «Ominasis Latvia» maksātnespēju.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu