Ungāru elektroskūters (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.solo-duo.hu

Ungāru bezpeļņas organizācija Antro Group pēc piecus gadus ilgušas izstrādes ir radījusi elektromopēda prototipu un šobrīd meklē investorus, kas būtu gatavi atbalstīt sērijveida ražošanas sākšanu.

Antro Group, kuras mērķis ir videi draudzīga personīgā transporta izstrāde, ir radījusi funkcionālu, turklāt diezgan stilīgu un izskatīgu skūteri Moveo ar elektropiedziņu. Pagaidām tas ir tikai prototips, taču Antro Group cer piesaistīt investorus, lai Moveo varētu ražot masveidā.

Moveo ir divi elektromotori (pa vienam katrā ritenī) un baterija, ar kuras energoresursiem pietiek, lai ar līdz pat 45 km/h veiktu 35 kilometrus tālu ceļu. Kad baterija ir tukša, to stundas laikā var uzlādēt no elektrotīkla. Baterijas darba mūžs ir 35 000 kilometru. Gadījumā, ja baterija izlādējas puceļā, noderēs iespēja mopēdu salocīt un aiz korpusā iebūvēta roktura vilkt kā ceļojuma koferi. Moveo nebūs arī grūti iecelt sabiedriskajā transportā vai paņemt līdzi birojā, jo pilnā ekipējumā tas sver tikai 25 kilogramus.

Moveo izstrādātājiem ir divi tālākas rīcības scenāriji, kas ir tieši saistīti ar piesaistītā finansējuma apjomu. Ja tas būs pietiekams, tad plānots sākt ražošanu un izlaist 15 tūkstošus elektrisko skūteru gadā. Ja investori nebūs tik dāsni, tad ražošanas apjoms sākotnēji varētu būt apmēram 4000 vienību gadā. Tas tiešā veidā ietekmēs arī produkta cenu. Ja īstenosies pirmais scenārijs, tad Moveo varētu maksāt 3100 ASV dolārus jeb 1680 latus, ja būs jāsāk ar mazo ražošanas apjomu, tad vienības cena būs ap 4600 dolāriem jeb 2500 latiem. Elektroskūteru pārdošana notiks internetā.

Foto: www.solo-duo.hu

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu