RIGA FASHION WEEK: no 30. marta līdz 2. aprīlim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas Modes federācija ir priecīga paziņot datumus nu jau četrpadsmitajai Rīgas modes nedēļai, kas notiks no 30. marta līdz 2. aprīlim un prezentēs rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem nākamās rudens/ziemas sezonas modes tendences. Nedēļas dalībnieku saraksta pamatā vadošie Latvijas modes dizaineri, kuri šodien veido Latvijas modes industrijas seju un kuru kolekcijas prezentētas prestižākajos Rīgas butikos: Toscana, Kabuki, Klase, Blow, Paviljons.

Šīs sezonas jauno RIGA FASHION WEEK imidžu radījusi titula „Gada modes mākslinieks 2010” ieguvēja Alise Trautmane (zīmols „Narciss”). Imidža bilde radīta, jaunās rudens/ziemas 2011/2012 kolekcijas „Sniega varavīksne” foto sesijā.

„Sniega varavīksne ir ļoti reta dabas parādība, un nereti tās liecinieki to uztver kā acu apmānu. Tajā pašā laikā mūsdienu tehnoloģijas, internets, 3D filmas, mākslīgais skaistums utt. sniedz realitātes ilūziju par lietām un notikumiem, kas patiesībā neeksistē vai ir pavisam citādi, tā radot jaunas vai paralēlas realitātes. Mūsdienās īstais var izskatīties neīsts, tāpat kā neīstais īstāks nekā jebkad agrāk,” tā Alise Trautmane.

RIGA FASHION WEEK koncepcija orientēta uz pasaules – Parīzes, Ņujorkas, Londonas un Milānas – modes nedēļu pieredzi, kur par pamatu ir dizaineru radīto kolekciju defilē, kas tradicionāli piesaista žurnālistus, modes profesionāļus, kā arī modes piekritējus un slavenus cilvēkus.

Izveidota, lai veicinātu un attīstītu vietējo modes industriju, un patlaban jau kļuvusi par leģendāru Latvijas modes nozares projektu, RIGA FASHION WEEK aizsāka savu vēsturi 2004. gadā. Šajā laikā Rīgas modes nedēļa plašākai publikai atklājusi daudz talantīgu dizaineru, kuri šodien Latvijā ir pirmā lieluma modes zvaigznes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu