Feministes protestē pret konkursu "Saņem balvā sievu" (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas feministes otrdien Kijevā sarīkoja akciju ar atsegtām krūtīm, lai paustu savu sašutumu par gaidāmo Jaunzēlandes konkursa "Win a Wife" ("Saņem balvā sievu") uzvarētāja vizīti.

Organizācijas "Femen" aktīvistes, kas atkailināšanos jau agrāk izmantojušas kā

savdabīgu šoka taktiku, saltajā ziemas dienā Kijevas centrā protestēja kailām krūtīm un rokās turot tādus lozungus kā "Ukraina nav bordelis".

Jaunzēlandes radio "Rock FM", kas orientējas uz vīriešu auditoriju, organizēja konkursu, piedāvājot laulību aģentūras sarīkotu 12 dienu braucienu uz Ukrainu.

Raidstacija paziņoja, ka uzvarētājs ir kāds vīndaris Gregs, kurš 23.martā ieradīsies Doņeckas pilsētā Ukrainas austrumos un tad dosies tālāk uz Zaporožji valsts centrālajā daļā.

Regulārajās protesta akcijās pret Ukrainas seksa industriju un starptautiskajām aģentūrām, kas uz Ukrainu organizē seksa tūres, "Femen" aktīvistes parasti uzstājas, ģērbušās visai trūcīgi.

""Femen" brīdina Jaunzēlandes konkursa "laimīgo" uzvarētāju, ka viņu Ukrainā var gaidīt sliktas beigas," organizācijas blogā raksta aktīviste Oleksandra Ševčenko. "Ukraina nav bordelis, un Ukrainas sievietes nav prostitūtas."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu