Lielās aktivitātes dēļ apgrūtināta tautas skaitīšana internetā (252)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien visā Latvijā sākusies tautas skaitīšana, taču jau pirmajās stundās tautas skaitīšanas elektroniskās anketas aizpildīšana bijusi apgrūtināta.

Tautas skaitīšanas interneta mājaslapa "www.tautasskaitisana.lv" strādāja ar pārtraukumiem, turklāt tajā norādītā saite, kurai būtu jānoved līdz elektroniskajai anketai,

pat pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem nestrādāja, un anketu aizpildīt internetā nebija iespējams.

Arī portāls TVNET pārliecinājās, ka aizpildīt anketu internetā šobrīd nav iespējams.

Satraukumu par nespēju aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā pauda arī vairāki lasītāji, kuri bažījās, vai šādas tehniskās problēmas jau pirmajā dienā nemazinās iedzīvotāju vēlmi atsaukties rīkotāju aicinājumam un piedalīties tautas skaitīšanā.

Problēmas noliedz

Tautas skaitīšanā iesaistītās komunikāciju aģentūras "Alpha Baltic" pārstāve Tija Ezeriņa tehniskās problēmas noliedza, sakot, ka gan mājaslapa "www.tautasskaitisana.lv", gan arī tajā norādītā saite uz tautas skaitīšanas anketu, lai arī palēninātā režīmā un ar aizturēm, tomēr strādājot.

Tautas skaitīšanas anketas elektroniskā aizpildīšana esot apgrūtināta, jo mājaslapai pašlaik esot ļoti liels apmeklējums.

Ezeriņa informēja, ka vienlaicīgi tautas skaitīšanas anketu pildot vismaz 7000 līdz 8000 cilvēku.

Ezeriņa atgādināja, ka aizpildīt anketas internetā varēs līdz pat 10.martam, tāpēc cilvēkiem nevajadzētu satraukties, "jo visi pagūs to izdarīt".

Sākas tautas skaitīšana

Jau ziņots, ka tautas skaitīšana Latvijā norisināsies līdz 31.maijam un tās pirmajā kārtā, no šodienas līdz 10.martam, iedzīvotāji ir aicināti aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā mājaslapā "tautasskaitisana.lv", bet tos, kuri nebūs aizpildījuši tautas skaitīšanas anketu internetā, laikā no 17.marta līdz 31.maijam tautas skaitītāji apciemos dzīvesvietā.

Komentāri (252)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu