Gada labākā pastniece nāk no Smiltenes (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ziemellatvija.lv

“Latvijas pastā”, apkopojot trīs tūkstošus iesūtīto anketu, par 2010. gada “Gada pastnieci” atzīta piegādes punkta “Smiltene” pastniece Ramona Egle. Liels izrādījās pastnieces pārsteigums, kad pasta nodaļā ieradās viņas priekšniece Sandra Brauna no Valmieras un pasniedza goda rakstu, jo par konkursu un apbalvojumu iepriekš nebija ne mazākās nojausmas.

Aptaujā par pērn labāko pastnieku “Latvijas pastā” vislielāko balsu skaitu, teju divsimt, saņēma Ramona Egle no Brantu pagasta, otro vietu aptaujā ieņēma Irēna Belka no piegādes punkta “Balvi-1”, bet trešais labākais ir Pēteris Lisenko no piegādes punkta “Vecslabada”.

Ramona “Latvijas pastā” strādā jau 19 gadus. Katru dienu viņa ir gaidīta daudzās Brantu pagasta mājās, pagasta pārvaldē, neilgu laiku viņa apkalpo arī smilteniešus. Kāds Ramonas apkalpotā Brantu pagasta iedzīvotājs pieteikuma anketā norādījis, ka viņa ir entuziaste, pasta patriote, pastnieces darba veikums naudā nav izmērāms. “Ramona ir pagasta gariņš un dvēsele, vienīgā, kuru pagastā iespējams satikt ikvienam. Izskatās, ka pastnieces darbs viņai ir kā hobijs, ar ko aizrauties no gada uz gadu arvien aktīvāk. Paraugs visiem, kā ielikt sirdi savā darbā,” tā minēts vienā no anketām.

Saviļņojuma asaras

Savu balsi par Ramonu atdeva arī viņas bijusī audzinātāja Biruta Zauska no Brantiem. “Aizpildot anketu, nevienā lauciņā nevarēju ievilkt mīnusu, jo Ramona ir paraugs pārējiem. Forša un enerģiska viņa bija jau skolas laikā. Nekas nav zudis, jo arī šobrīd, piegādājot man pastu, Ramona ir dzīvespriecīga un smaidoša,” priecājas pastnieces bijusī audzinātāja.

Viņa iepriecinošo vēsti par “Gada pastnieci” uzzinājusi ceturtdien, skatoties raidījumu “Labrīt, Latvija!”. “Ziņu diktore teica, ka pēc brīža būs jauks un patīkams notikums par pastu. Nodomāju, ka tas man ir jāredz. Kad izdzirdēju, ka mūsu Ramona ir “Gada pastniece” Latvijā, acīs saskrēja asaras. Zvanīju Ramonai un apsveicu, abas raudājām,” saviļņota ir Biruta.

2010. gada Latvijas labāko pastnieci pagodinājums tiktāl pārsteidzis, ka viņai vēl šobrīd acīs ir saviļņojuma asaras. “Esmu šokā! Nekādi nespēju atgūties. Katru dienu piezvana kāda draudzene vai brantēnietis un apsveic, stāsta, ka balsojuši par mani. Domāju, ka šo apbalvojumu būtu pelnījis ikviens no maniem kolēģiem, jo visi skrien un dara vairāk, kā pienākums liek. Tikai žēl, ka ikdienā par pastniekiem vairāk dzird sliktu nekā labu. Nereti cilvēki nenovērtē pastnieka darbu un neredz, kā viņš pārdzīvo, ja dažādu blakus apstākļu dēļ nav paguvis darbu izdarīt laicīgi. Esmu laimīga, jo Brantu pagastā, kuru es apkalpoju, dzīvo superīgi cilvēki. Man nav neviena tāda, pie kura negribētu braukt vai ar kuru nevēlētos sarunāties,” stāsta Ramona.

Uz viņu var paļauties

Pastnieces darbadiena sākas no rīta pirms astoņiem, kad viņa no savām mājām Brantu pagastā brauc uz darbu Smiltenē. “Mūsu operatorīte Ingūna visu salikusi pa plauktiem, sagaidām vēl ierakstītās vēstules un pensijas dienās pensiju un dodamies ceļā. Ja citi teic, ka mūsu darba apjoms ir samazinājies, tad es tam nepiekrītu. Brantos daudzi ir uzticīgi “Ziemeļlatvijai”, “Latvijas Avīzei” un “Neatkarīgajai”. Cilvēki pasākuši abonēt arī žurnālus, citreiz pasūta kādu no pasta bodītes precēm – kabatlakatiņu vai galdautu. Mazāk viens otram sūta vēstules,” atklāj “Gada pastniece 2010”.

Nereti brantēnieši piezvana Ramonai un palūdz viņai pa ceļam atvest zāles vai maizi, kas nu kuru reizi ir nepieciešams. “Uz Ramonu allaž var paļauties,” saka Brantu pagasta pārvaldes vadītāja Mārīte Treijere. “Gada pastniecei” ir augsta pienākuma apziņa pret visiem iedzīvotājiem, kuri ik dienu paļaujas uz viņas čaklajām rokām un veiklajām kājām. “Viņa ir ne vien atsaucīga, laipna un mīļa, bet arī spēj atrisināt jebkuru problēmu,” pastnieci raksturo pagasta priekšniece.

Arī piegādes punkta “Smiltene” kolēģi Ramonu raksturo kā atsaucīgu un izpalīdzīgu darbinieci. “Pastniekiem darba ir daudz, un tas nav no tiem vieglākajiem, bet Ramona un citas kolēģes ar visu tiek galā lieliski,” saka operatore Ingūna Bārbele.

“Gada pastniece” atzīst, ka šis tituls viņai ir liels pagodinājums. Tagad darbs būs jāveic ar vēl lielāku atbildību, jo bail kļūdīties. “Vienmēr esmu lepojusies, ka nāku no mazā Brantu pagasta. Paldies jums, mīļie brantēnieši un kolēģi, kuri novērtē sūro ikdienu,” no sirds pateicas Ramona.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu