Sievietes ir jāiepriecina! (235)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

8.marts ir tā diena, kad sievietēm noteikti jādāvina ziedi un saldumi. Par to ir pārliecināti vīrieši, kurus portāls TVNET Starptautiskās sieviešu dienas rītā sastapa ar dāvanām un puķēm rokās. Pārdevēji atklāj, ka šogad visvairāk pērk rozes, tulpes un mimozas.

Ziedu tirdzniecība Rīgas veikalos un tirgos sākās jau agri 8.marta rītā.

Jau pirms pulksten 8 ielās bija redzami vīrieši ar ziediem rokās. Tā kā rīts bija ļoti auksts, vairums ziedu bija iesaiņoti papīra tūtās.

Vai vīrieši kļuvuši pasīvāki?

Vairāki pārdevēji apgalvoja, ka ziedu tirdzniecība notiek tikpat aktīvi kā iepriekšējos gados, taču citi sūdzējās, ka lielā aukstuma dēļ (šorīt Rīgas centrā bija -10 grādi) vīrieši ir pasīvāki.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Savukārt ar ziediem rokās sastaptie aktīvie vīrieši ir pārliecināti, ka 8.martā sievietes noteikti jāiepriecina ar ziediem un saldumiem. Vairāki kungi iegādājās ne tikai vienu, bet vairākus ziedu pušķus.

Iepriecināšot ne tikai sievas, bet arī meitas un mātes.

Ziedus pirka ne tikai vidēja gada gājuma vīrieši, bet arī sirmi kungi un pat skolas vecuma puikas. Viņi TVNET atklāja, ka nolēmuši šodien iepriecināt skolotājas un klases biedrenes. «Lai jau viņām tiek! Labas mums tās meitenes, piemēram, iedod norakstīt mājas darbus,» puikas pamato puķu iegādi.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Salst rokas un kājas

Starptautiskās sieviešu dienas rīts šogad bija neparasti dzestrs. Par aukstumu sūdzējās gan pircēji, kuri pie ziedu kioskiem pavadīja pāris minūtes, gan pārdevēji, kuri ziedus tirgo no agra rīta līdz vēlam vakaram.

Lai sasildītos, teju katram tirgonim blakus stāv termoss ar karstu tēju un kafiju. Tāpat vairums uzvilkuši biezākus cimdus un ausaines. Siltumu meklējot, pārdevēji nepacietīgi mīņājas un pastaigājas ap saviem stendiem. Arī pircēji steidzas izvēlēties un norēķināties par pirkumiem pēc iespējas ātrāk. Salst taču!

Lai pasargātu ziedus no aukstuma, daļa tirgotāju tās ievietojuši tādās kā nelielās siltumnīcās, ko apsilda ar svecītēm.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tradicionālās rozes un tulpes

Pārdevēji atklāj, ka šogad, tāpat kā citus gadus, visbiežāk un vairāk pērk rozes un tulpes. To cenas esot līdzīgas kā citus gadus - vidēji 0,30-1,30 lati. Visbiežāk pērkot vienu līdz piecus ziedus. Protams, paralēli ekonomiskajiem pircējiem ir arī tādi, kuri

mīļoto iepriecināšanai šodien nolēmuši tērēt desmitiem latu

un no ziedu tirgotavām aiziet ar milzīgiem, krāšņiem un pat smagiem pušķiem, kas veidoti kā īpašs mākslas darbs.

Spilgti dzeltenais piesaista uzmanību

Īpašu uzmanību šogad izpelnījušās pie mums mazāk pazīstamās mimozas.

Daudz pircēju pirms šo spilgti dzelteno ziedu iegādes interesējas par to izcelsmi, saglabāšanu un īpašībām. Piemēram, tirgus pārdevēji nenogurstoši skaidro, ka šīs interesantās dabas veltes nāk no Francijas, nevis Latvijas laukiem.

Blakus mimozu zariem tirgū var nopirkt mūsu pašu pūpoliņus. To cena ir nedaudz zemāka nekā mimozām. Pūpoliņu saišķus var iegādāties jau par 50 santīmiem. Savukārt viens mimozas zariņš maksā vidēji 1-2 latus.

Pavasara ziedu smarža

Iepriecinot mīļotās sievietes, daudz vīriešu izvēlas iegādāties arī pavasara ziedus podiņos, piemēram, hiacintes, narcises. To cena atkarīga no podiņa lieluma, ziedu daudzuma un citiem faktoriem, vidēji 0,80-1,50 lati.

Vairums TVNET uzrunāto sieviešu atzīst, ka viņas priecājas par 8.marta ziediem un vīriešu uzmanības apliecinājumiem.

Nav tik svarīgi, kādus ziedus vīrietis nopircis. Galvenais, ka ir to izdarījis.

Tā apgalvo vairākas ar ziediem rokās sastaptās sievietes. Dāmas atzīst, ka dzimumu līdztiesības jomā Latvijā ir dažādas problēmas, tostarp sieviešu diskriminācija darba tirgū, taču vienlaikus sievietēm nav pretenziju pret puķēm un saldumiem Starptautiskās sieviešu dienas rītā.

Vairākas daiļā dzimuma pārstāves norāda, ka prieka, smaidu un pozitīvu emociju nekad nav par daudz. Tāpēc arī Sieviešu dienā ir patīkami dzirdēt mīļus vārdus!

Komentāri (235)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu