Kankunens uzstāda jaunu ātruma rekordu uz ledus (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais somu autosportists Juha Kankunens nupat pārspējis savu iepriekšējo ātruma rekordu braukšanā ar auto uz ledus.

Rekordātrais brauciens noritēja uz aizsalušās Baltijas jūras pie Somijas krastiem ar Bentley Continental Supersports kabrioletu, kurš apgādāts ar 6 litru W12 twin turbo dzinēju. Motoru darbina ar biodegvielu E85, un tas attīsta 630 zirgspēkus un 800 Nm, kas ideālos apstākļos oficiāli nodrošina paātrinājumu līdz 100 km/h 4,1 sekundē un 324 km/h maksimālo ātrumu.

Rekorda uzstādīšanas vietā apstākļi ne tuvu nebija ideāli - līdz pat mīnus 30 grādu temperatūra, sānvēja brāzmas un sniegputenis -, taču auto tāpat spēja pārsniegt tehnisko datu tabulās minēto maksimālo ātrumu. Traucoties pa 70 centimetrus biezo Baltijas jūras ledu, Kankunens divu braucienu summā spēja vidēji sasniegt 330,695 km/h.

Foto: Bentley

1000 metrus garā ceļa posmā Kankunena sasniegto ātrumu mērīja Somijas ceļu policija, bet rezultātus apstiprināja Ginesa rekordu grāmatas pārstāvis. Līdz ar to 2007. gada rekords - 321,6 km/h -, kas tika sasniegts ar minimāli modificētu Continental GT, tagad pieder pagātnei.

"320 km/h biju sasniedzis jau apmēram 5 kilometrus pēc starta. Tobrīd atlika vienīgi noskaņoties un visu izdarīt pareizi, lai ātruma mērīšanas zonā ātrums būtu lielākais iespējamais," saka Kankunens.

Arī šoreiz Kankunens faktiski brauca ar standarta auto - tam bija vienīgi optimizēta aerodinamika, uzstādīts cauruļu drošības karkass, Pirelli SottoZero II 275/40 R20 izmēra ziemas riepas, kā arī izšaujams izpletnis aizmugurē.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu