Valsts ēkas izmanto nepilnvērtīgi (33)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vai koalīcija šodien spēs vienoties par budžeta konsolidācijas pasākumiem? Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atgādina "sarkanās līnijas" šajā jautājumā, taču ātru risinājumu nesola. Viņš runā par valsts ēku pilnvērtīgu izmantošanu.

Atbildot uz jautājumu, vai sabiedrība šodien uzzinās jomas, uz kuru rēķina tiks panākts budžeta deficīta samazinājums, Brigmanis intervijā Latvijas Radio teica: "Es tik optimistisks neesmu."

Patlaban  koalīcijas partneri esot vienojušies par konsolidāciju aptuveni 30 miljonu latu apjomā. Aktuāls esot jautājums, cik lielā mērā šos pasākumus atzīs starptautiskie aizdevēji.

ZZS esot savi priekšlikumi, taču par tiem Brigmanis sīkāk nerunāja, norādot, ka vispirms ar tiem šodien iepazīstinās premjeru.

ZZS pārstāvis runāja par valsts ēku pilnvērtīgu izmantošanu.

Tas gan neesot ilgtspējīgs budžeta papildināšanas risinājums.

No darba atlaista vesela virkne cilvēku. "Veseli stāvi, kabineti, pat mājas valsts iestādēs ir kļuvušas tukšas. Paskatāmies, kas tur notiek!" viņš teica un aicināja par šo jautājumu runāt. Par šo ēku apsaimniekošanu tiekot tērēta nauda, taču tās netiek labi izmantotas.

Valstij esot jātiek skaidrībā par saviem īpašumiem. Ja valstij šie īpašumi ir nevajadzīgi, tos jāmēģina realizēt.

"Sarkanās līnijas"

Brigmanis budžetā saskata lietas, kas esot nevajadzīgas, bet ietaupījums noteikti neesot meklējams skolotāju algās, pensijās un vēl jo mazāk - zemnieku subsīdijās. Valstij esot jāparūpējas arī par bezdarbniekiem.

Pensijas un bērnu pabalsti esot ZZS "sarkanās līnijas", kuras sociālajā jomā nedrīkst tikt pārkāptas. Saistībā ar pensijām esot jautājums par tautas uzticēšanos parlamentam, jo neesot noslēpums, ka daudz spēku Saeimā tikuši tāpēc, ka solījuši neaiztikt pensijas. Tagad koalīcijā galvenās runas esot tieši par pensiju apgriešanu.

Arī skolotāju algas nedrīkstot aiztikt.

Brigmanim esot apnicis termins "strukturālās reformas", jo reāli tās vienkārši nozīmējot skolu un slimnīcu slēgšanu. Politiķis sacīja, ka ZZS esot nolikts par sarkano līniju turētāju. Apvienībai esot uzgrūstas smagās jomas, kuras neviens negribēja ņemt.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu