Polijā sācies skandāls par Kačiņska iespējamo izsekošanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Opozīcijā esošā Polijas Likuma un taisnīguma partija apsūdz Polijas iekšējās drošības dienestu (ABW), kas esot izsekojis nelaiķa prezidentu Lehu Kačiņski viņa brauciena laikā uz Gruzijas karadarbības zonu 2008.gadā, vēsta Polijas Radio.

Partijas politiķi mirušā prezidenta dvīņubrāļa Jaroslava Kačiņska vadībā šo lietu jau nodēvējuši par "poļu Votergeitu" un aicina valsts prokuratūru izmeklēt izskanējušos apgalvojumus.

Balstoties uz atklātībā nonākušo dokumentu interpretāciju, Likuma un taisnīguma partijas politiķi apgalvo, ka ABW esot izsekojis prezidentu Kačiņski un viņa dzīvesbiedri pēc Krievijas un Gruzijas kara 2008.gadā.

Ir izteikti mājieni premjerministra Donalda Tuska virzienā, kas var izvērsties par vēl vienu asu politisko strīdu.

"Vai premjerministrs par to zināja?" preses konferencē jautāja deputāts no Likuma un taisnīguma partijas Arkadiušs Mularčiks. "Vai viņš tam piekrita? Vai viņš pieņēma lēmumu šajā lietā?"

Mularčiks teica, ka plašā izmeklēšana saistībā ar prezidenta vizīti Gruzijā deva ABW iespēju savākt "delikātus" materiālus par prezidentu un viņa dzīvesbiedri, noklausoties telefonsarunas.

Sagaidāms, ka Likuma un taisnīguma partija iesniegs oficiālu sūdzību Nacionālajam drošības birojam.

Varšavas reģionālā prokuratūra noliedz, ka Polijas iekšējās drošības dienests būtu novērojis nelaiķa prezidentu. "Ne prezidents Lehs Kačiņskis, ne viņa dzīvesbiedre netika novērota," ceturtdienas pēcpusdienā paziņoja Varšavas prokuratūras pārstāvis Dariušs Šlepokura.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu