Medvedevs: Maskavas lidostas vadībai jāuzņemas atbildība (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas Domodedovas lidostas vadība ir jāsauc pie atbildības par drošības noteikumu pārkāpumiem šajā lidostā, kur pirmdien terorista pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā gājuši bojā 35 un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku, otrdien paziņoja Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

"Notikušais rāda, ka noteikti bija pārkāpumi drošības garantēšanā. Ir jāpapūlas, lai ienestu vai ievestu tādu daudzumu sprāgstvielu. Par to ir jāatbild visiem, kas saistīti ar kompāniju, kura tur pieņem lēmumus, un pašas lidostas vadībai. Tas ir terorakts, tās ir bēdas, tā ir traģēdija," sacīja Medvedevs intervijā laikrakstam "Vedomosti". Intervijas fragmentu otrdienas rītā demonstrēja telekanāls "Rossija 1".

Nacionālās pretterorisma komitejas oficiāls pārstāvis Nikolajs Sincovs otrdienas naktī pavēstīja telekanālam "Rossija 24", ka Domodedovas lidostā īstenotie drošības pasākumi bijuši nepietiekami.

"[Drošības] kontroles punkti nebija ierīkoti visur, un vietām tie nedarbojās. Piekļūšana lidostas teritorijai faktiski bija brīva, un jebkurš varēja tur ienest somu, apejot kontroli," sacīja Sincovs.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija informēja, ka teroraktā nogalināti 35 cilvēki, bet 108 tajā cietušie ir hospitalizēti Maskavas pilsētas un apgabala medicīnas iestādēs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu