Iekšlietu ministrijā apbalvoti 1991.gada barikāžu dalībnieki (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Iekšlietu ministrijā (IeM) notikušajā barikāžu 20.gadadienai veltītajā pasākumā ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi svinīgi tika apbalvoti 67 iekšlietu nozares bijušie un esošie darbinieki, kā arī prezentēts IeM barikāžu dalībnieku atmiņu kalendārs "Barikādēm 20" un apbalvoti bērnu radošo darbu konkursa "Barikādēm 20" uzvarētāji.

Kā informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), atklājot svinīgo pasākumu, pateicās visiem iekšlietu nozares darbiniekiem, kuri 1991.gada janvāra dienās, patriotisku jūtu vadīti, pārvarot bailes un neziņu, ar savu klātbūtni gan darba laikā, gan ārpus tā bija kopā ar tautu un apsargāja stratēģiski svarīgos objektus.

"Barikāžu laiks katram no mums ir palicis atmiņā ar saviem pārdzīvojumiem, izjūtām. Mums, iekšlietu sistēmas darbiniekiem, barikāžu laika nozīmīgākās atmiņas saistās ar 20.janvāra OMON spēku uzbrukumu IeM, kuru apsargāt bija ieradušiem milicijas darbinieki no Bauskas. Jau 20 gadus mēs šajā dienā pieminam savus bojā gājušos kolēģus Vladimiru Gamanoviču un Sergeju Konoņeko, mēs pulcējamies IeM un piemiņas vietās, lai noliektu galvas bijušo kolēģu priekšā par viņu izrādīto varonību un pašaizliedzību, aizstāvot IeM un brīvu Latviju," atzina Mūrniece.

Ministre norādīja -, lai gan ir pagājuši jau 20 gadi, pilnīga izpratne par tās dienas notikumiem IeM un par barikāžu laiku kopumā vēl nav gūta. "Katrs no jums, daloties savās atmiņās, palīdz vēsturniekiem un mūsdienu paaudzei izzināt to dienu notikumus un apzināt to būtisko lomu Latvijas kā brīvas un neatkarīgas valsts atjaunošanā," sacīja Mūrniece.

1991.gadā iekšlietu ministra amatu ieņēmušais Aloizs Vaznis, uzrunājot barikāžu veterānu tikšanās dalībniekus, dalījās savās atmiņās par tā laika barikāžu notikumiem un aicināja ikvienu barikāžu dalībnieku dokumentēt savas atmiņas, lai saglabātu šīs vēsturiskās liecības un nodotu tās tālākai izpētei.

Svinīgajā pasākumā kā goda viesi piedalījās arī barikāžu notikumos bojā gājušo iekšlietu ministrijas darbinieku Gamanoviča un Konoņeko ģimenes locekļi.

Apbalvojumus pasākuma laikā saņēma arī Iekšlietu ministrijas un tās padotības iestāžu darbinieku bērnu radošo darbu konkursa uzvarētāji, savukārt klātesošajiem bija iespēja aplūkot bērnu radītos darbus. Bērni savas pārdomas par barikāžu tēmu bija izteikuši gan zīmējumos, gan citos radošos veidos, piemēram, video filmā, esejā, telpiskā ugunskura atveidojumā u.tml., pastāstīja Skrebele.

Savukārt Mūrniece šodien piedalījās arī Saeimas svinīgajā sēdē un ziedu nolikšanā Otrajos Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu