Ekvadorā vēlēšanu mītiņā nodurti divi prezidenta piekritēji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadorā pirmdien notikušā prezidenta vēlēšanu mītiņā vājprātīgs vīrietis ar nazi nodūra divus prezidenta Rafaela Korreas piekritējus un vēl piecus ievainoja, vēstīja varas iestādes un plašsaziņas līdzekļi.

Incidents notika Esmeraldasas provinces Kinindes pilsētā valsts rietumos pirms Korreas tikšanās ar vēlētājiem.

«Vājprātīga persona sadur septiņus cilvēkus no [valdošās politiskās kustības] «Alianza Pais», kamēr viņi gaida prezidentu. Divi nogalināti,» Korrea paziņoja savā «Twitter» kontā.

Preses konferencē Iekšlietu ministrijā tika parādīts videoieraksts, kurā redzams, kā vīrietis ar lielu nazi uzbrūk Korreas piekritējiem. Uzbrukumā aizdomās turēto vīrieti ir aizturējusi policija.

Ekvadorā 17.februārī notiks prezidenta vēlēšanas. Ir gaidāms, ka tajās uzvarēs Korrea, kurš ir Venecuēlas kreisā prezidenta Ugo Čavesa sabiedrotais.

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka Korrea šajās vēlēšanās iegūtu 50 līdz 60% balsu, par vismaz 30 procentpunktiem apsteidzot savu galveno sāncensi - bijušo baņķieri Giljermo Laso.

49 gadus vecais Korrea ir kļuvis populārs trūcīgo iedzīvotāju vidū, kas ir iedzīvotāju vairākums, palielinot valsts tēriņus labklājībai un infrastruktūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu