«Pussy Riot» joprojām izaicinošas (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas apvienības «Pussy Riot» dalībnieces pat cietumā izturas izaicinoši, raksta «Daily Telegraph».

Laikraksts atgādina, ka par huligānismu, baznīcā uzstājoties ar dziesmu pret prezidentu Vladimiru Putinu, uz diviem gadiem cietumā tika notiesātas trīs «Pussy Riot» dalībnieces. Viena no viņām vēlāk no apcietinājuma atbrīvota, bet Marija Aļohina un Naģežda Tolokoņņikova joprojām izcieš savu sodu.

Tolokoņņikova sodu izcieš Krievijas rietumos esošajā Mordovijas republikā un cietumā strādā par šuvēju.

Jaunā sieviete «Telegraph» norāda, ka medijos «Pussy Riot» protests baznīcā ticis interpretēts nepareizi. «Tas bija simboliski. Tā bija priecīga, bet tai pašā laikā izmisuma vadīta rīcība. Tas bija sava veida politisks kliedziens simboliskā veidā un no sirds,» viņa skaidro.

Ieslodzītā intervijā saka: ja cilvēki jūt līdzi viņas situācijai, viņiem tas jāpauž, pieprasot izmaiņas Krievijas politikā.

Otra notiesātā «Pussy Riot» dalībniece Aļohina sodu izcieš citā kolonijā netālu no Urālu kalniem, Permas reģionā.

«Visgrūtākā lieta par būšanu cietumā ir saprašana, kā strādā sistēma.

Tā cilvēkiem piedod slāvisku mentalitāti. Viņi pakļaujas. Ir tik daudz gadījumu, un gandrīz nav izņēmumu. Izglītības trūkums, gļēvulība, nodevība, sūdzmanība,» viņa saka.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu