Ministriem veidlapā būs jānorāda komandējuma plānotie rezultāti (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ministriem, lūdzot apstiprināt komandējumu, turpmāk pieteikums būs jāraksta pēc konkrēta parauga - veidlapas, kurā jānorāda arī detalizēta informācija par gaidāmo braucienu.

Kā informēja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota, arī iepriekš ministri iesniedza pieprasījumu ārvalstu komandējumiem, taču turpmāk tas būs jāiesniedz pēc vienota parauga.

Komandējuma pieprasījuma veidlapā ministram būs jānorāda komandējuma mērķis un tajā risināmie jautājumi, plānotie rezultāti - ieguvums nozarei. Tāpat jānorāda komandējuma finansējuma avots un apmērs, kā arī cik ilgu laiku ministrs atradīsies prombūtnē.

Iesniegumam arī jāpievieno darba kārtība.

Znotiņa-Znota uzsvēra, ka arī līdz šim lielākajā daļā gadījumu ministri ir pietiekami atbildīgi plānojuši savus komandējumus un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums uz Austrāliju ir pirmais gadījums premjera Valda Dombrovska (V) vadītās valdības laikā, kad publiskajā telpā apšaubīta kāda valdības locekļa komandējuma lietderība. Premjers ir vienmēr uzticējies savu ministru godaprātam, jo katrs ministrs ir politiķis ar atbildību savu vēlētāju priekšā un lietderīga nodokļu maksātāju naudas izlietošana ir katra ministra gan politiskā atbildība, gan sirdsapziņas jautājums.

Jau ziņots, ka pēc neviennozīmīgi vērtētā kultūras ministres komandējuma uz Austrāliju, kas notika pagājušogad Ziemassvētku laikā premjerministrs atzina, ka turpmāk rūpīgāk tiks izvērtēta ministru ārvalstu komandējumu lietderība.

Jaunzemes-Grendes komandējums tika plānots atbilstoši valdības un ministrijas prioritātēm, pamatojoties uz Austrālijas latviešu diasporas uzaicinājumu uz diviem pēc kārtas notiekošiem pasākumiem - Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienām, kas norisinājās no 26.decembra līdz 31.decembrim, un «3x3» saietu, kas notika no 2.janvāra līdz 8.janvārim Adelaidē. Ministre uz Austrāliju devās 23.decembrī, bet atpakaļ atgriezās 5.janvārī.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu