Vecrīgā ir daudz restorānu ar augstām cenām un ne tik augstu kvalitāti (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vecrīgā ir daudz dārgu restorānu, kuru piedāvājuma kvalitāte cenai neatbilst, jo ir orientēta uz tūristiem, kas restorānu apmeklē vien reizi, pauda restorānu biznesa pārzinātājs triju restorānu īpašnieks Jānis Jenzis.

«Vecrīga ar retiem izņēmumiem ir pārņemta ar tūristiem. Līdzīgi kā tas ir citviet pasaulē, arī Vecrīgā ir daudz dārgu, bet ne tik kvalitatīvu piedāvājumu. Viņi rēķinās, ka tūrists vienreiz ienāks, un otrreiz viņiem viņš nemaz vairs nav vajadzīgs, jo atnāks cits,» pastāstīja Jenzis.

Viņš atzina, ka katra negatīva pieredze sabojā priekšstatu par piedāvājumu kopumā. «Bet tā tas ir visā pasaulē. Cilvēki, kas ceļo, zina, ka pilsētu centros labu vietu atrast var salīdzinoši reti, tur tādu ir maz. Es arī varbūt izdzeršu kafiju Svētā Marka laukumā Venēcijā, taču nevienā restorānā, kas tur ir, es pusdienas neēdīšu, bet interesantu itāļu gastronomisku piedāvājumu es meklētu mazā šķērsieliņā, kas mani aizrautu ar smaržu un atmosfēru. Vecrīga ir tūristiem interesants objekts, bet ārpus sezonas, ja tas vien nav piektdienas vai sestdienas vakars, tur tomēr ir salīdzinoši mierīgi,» sacīja Jenzis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu