«Pussy Riot» ķīvējas ar citām cietumniecēm (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Notiesātā Krievijas pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina pēc pašas lūguma pārvietota no kopējās kameras uz kameru, kur viņa var atrasties viena, jo viņai esot saspīlētas attiecības ar pārējām ieslodzītajām, piektdien paziņoja sodu izpildes dienesta pārstāvji.

24 gadus vecā Aļohina trešdienas vakarā tika pārvietota «uz drošu vietu», jo bija uzrakstījusi iesniegumu cietuma vadībai ar lūgumu pārvietot viņu tāpēc, ka viņai ir sliktas attiecības ar citām ieslodzītajām, pastāstīja Krievijas sodu izpildes dienesta Permas novada pārvaldes amatpersona.

Savukārt pārvaldes preses dienesta pārstāvis aģentūrai teica, ka Aļohinu «nolemts pārvietot uz kameru, kur viņa var atrasties viena neierobežotu laiku».

Aļohina, kas uz cietumu Permas novada Berezņikos tika pārvesta pirms mēneša, kopējā kamerā neatradīsies trīs mēnešus, ja vien pati ātrāk nelūgs viņu pārvietot atpakaļ, piebilda amatpersonas.

Laikraksts «Komsomoļskaja pravda» piektdien ziņoja, ka Aļohina telefonsarunā sūdzējusies radiniekiem, ka citas ieslodzītās izsaka viņai draudus. Viņa lūgusi tiesību aizstāvju organizācijām viņu atbalstīt.

Atbrīvotā Jekaterina Samuceviča
Atbrīvotā Jekaterina Samuceviča Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sūdzas par ēdienu

Iepriekš Krievijas ziņu aģentūra «Ria Novosti» vēstīja, ka Aļohina ir sūdzējusies par cietumā izsniegto ēdienu, kas satur gaļu. Notiesātā paskaidroja, ka viņa ir vegāne, tādēļ tāds ēdiens viņai nav pieņemams.

Piecas «Pussy Riot» dalībnieces spilgtu krāsu sejas maskās 21.februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē uzkāpa priesteriem paredzētā vietā un izpildīja «panku lūgšanu» pret Vladimiru Putinu, kurš tolaik bija premjerministrs, bet tagad ir prezidents.

Par piedalīšanos šajā akcijā martā tika aizturētas trīs grupas dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova, Jekaterina Samuceviča un Marija Aļohina. 17.augustā Maskavas Hamovņiku rajona tiesa viņas atzina par vainīgām huligānismā, rupjā sabiedriskās kārtības pārkāpšanā un naida izrādīšanā pēc reliģiskām pazīmēm, par ko viņām piesprieda divu gadu cietumsodu, lai gan prokuratūra prasīja triju gadu cietumsodu.

Vienu dalībnieci atbrīvo

Maskavas pilsētas tiesa, 10.oktobrī izskatot grupas «Pussy Riot» dalībnieču kasācijas sūdzību, nolēma Aļohinai un Tolokoņņikovai atstāt spēkā divu gadu cietumsodu, bet Samuceviču atbrīvot, aizstājot viņai reālu brīvības atņemšanu ar nosacītu sodu.

Tolokoņņikova ir nosūtīta uz soda izpildes koloniju Mordvijā.

Samucevičas ir vecākā no trim aizturētajām «Pussy Riot» dalībniecēm. Advokātiem izdevās pārliecināt tiesu nomainīt viņas soda mēru pret nosacītu cietumsodu, jo viņu katedrāles apsargi aizturēja tūlīt pēc uzstāšanās sākuma. Viņu 10.oktobrī atbrīvoja tiesas zālē.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu