Breivīka jaunā kaislība: vāciete, kura nogalināja 9 uzņēmējus (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novērģu masu slepkava Anderss Bērings-Breivīks vēstulēs paudis dziļas simpātijas un atbalstu kādai vācietei, kura saistīta ar neonacistiem un piedalījās deviņu uzņēmēju slepkavībā, raksta «Daily Mail». Tiesa, Breivīka vēstule adresātu nav sasniegusi - Vācijas varas iestādes to konfiscējušas.

Kā noskaidroja policija, Beate Zšaepe ir iesaistīta neonacistu grupējumā, kurš atbildīgs par deviņu imigrantu uzņēmēju un kādas sievietes - policistes nogalināšanu. Šie noziegumi notikuši desmit gadu laikā.

Aicina tiesas prāvu izmantot propagandai

Masu slepkava Breivīks Zšaepei nosūtījis atbalsta vēstuli, kurā norāda, ka viņai sava gaidāmā tiesas prāva būtu jāizmanto, «lai izplatītu labējo propagandu».

Breivīks viņu arī nodēvējis par «drosmīgu nacionālās pretošanās varoni», savukārt vēstulē uzrunā «Dārgā māsa Beāte».

«Atklāj tautai savus politiskos motīvus,» mudinājis Breivīks.

Slepkavas sūtītās trīs lapaspuses garās vēstules detaļas atklātas Vācijas laikraksta «Der Spiegel» publikācijā. Vēstule ir pārpilna Breivīka apbrīnas apliecinājumiem, raksta «Der Spiegel». «Tu izdarīji visu, lai apturētu multikulturālismu un Vācijas islamizāciju,» viņš rakstīja. Breivīks gan norādīja, ka uzbrukumi imigrantu uzņēmējiem neesot bijis labākais ceļš. Viņaprāt, efektīvāks būtu uzbrukums politiskajai elitei. «Taču abas uzbrukuma formas iedragātu multikulturālisma eksperimentu,» Breivīks slavēja.

«Mēs abi esam pirmās lietus lāses attīrošai vētrai, kas gāzīsies pāri Eiropai. Mēs esam konservatīvās revolūcijas locekļi, un mums būtu jābūt ļoti lepniem par savu upuri un nepatikšanām,» raksta Breivīks.

Personīgi veikusi vairākas šausminošas slepkavības

Beate Zšaepe bija viena no galvenajām organizācijas «Nacionāli sociālistiskā pagrīde» biedrēm. Grupējums idealizēja nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru un par savu mērķi bija izvirzījis «Ceturtā reiha» radīšanu Vācijā.

Kad divi grupējuma biedri pēc bankas ieņemšanas operācijas izdarīja pašnāvību un policija sāka interesēties par abu darbībām, Zšaepe kopā ar atlikušajiem biedriem uzspridzināja pagrīdes galveno mītni, lai iznīcinātu tik daudz pierādījumu, cik iespējams.

Neskatoties uz kavēkļiem izmeklēšanā, policija noskaidrojusi, ka Zšaepe bijusi klāt vairumā iepriekš minēto slepkavību un personīgi veikusi vismaz dažas no tām.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu