Latvietības DNS ir modē (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.valenky.lv

Novembris ir kluss, drēgns un viscaur ietinies pelēkā. Šis ir laiks, lai padomātu par savu Latviju un spēcīgāk nekā citos mēnešos izjustu īpašo piederības sajūtu tai, kas apliecina, ka Latvija nav tikai kontūra pasaules kartē, bet gan valsts ar dvēseli.

Konsultē TVNET eksperte, modes zīmola «NARCISS» dibinātāja Alise Trautmane:

Sarkanbaltsarkanā lentīte kļūst par aksesuāru, ko, piespraustu pie krūtīm, nēsājam ar patriotisku stāju un lepnumu par valsti, kurā dzīvojam. Latvietības identitātes apziņa sen vairs neaprobežojas tikai ar pastalām un tautastērpu – tā ir ieguvusi jaunus izpausmes veidus.

Latviešu tautai nozīmīgi simboli tiek atspoguļoti dizaina priekšmetos, modē un aksesuāros netradicionālā un mūsdienīgā interpretācijā. Tie ir tikai nojaušami, taču pārliecinoši vēsta par savas valsts vērtībām.

Lūk, kādas rotas, cepures un zābakus modes zīmols NARCISS iesaka Tev uzvilkt Latvijas svētkos:

  • Baibas un Pētera Ripu rotas no matu bizēm izceļ latviešu tautisko skaistumu atbilstoši laikmeta tendencēm. Šajā svētku laikā rota izskatīsies vēl īpašāk, ja to papildināsi ar sarkanbaltsarkanu lentīti, kā to ir izdarījusi modes blogere Agnese Kleina;

    http://www.peter-ripa.com

    Foto no http://www.whimsicalagnesiga.com/

  • NARCISS ir radījis cepuri ar lāča ausīm, kas, tuvojoties valsts svētkiem, ir īpaši pieprasīta. Ejot uz 11.novembra krastmalu, uzvelc ausaini un uz brīdi sajūties kā Lāčplēsis mūsdienu Latvijā;

    www.narcissfashion.com

    NARCISS

  • Latviešu ornamenti atdzimst uz zīmola Valenky velteņiem, kas izgatavoti no 100% aitas vilnas. Ērti, silti un patriotiski!

    www.valenky.lv

    VALENKY

Tikai atceries -

neviens aksesuārs Tevi nepadara par patriotu, ja dvēsele klusē.

Iemāci bērnam dzimtenes himnu, noliec ziedus pie Brīvības pieminekļa, apsveic savu radinieku Valsts svētkos un uzdāvini sveci, lai šis tumšais laiks viņam kļūst gaišāks un siltāks!

Lai patiesi sirsnīga mums Latvijas 94. dzimšanas diena!

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu