«McAfee» dibinātāju meklē par slepkavību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Antivīrusu programmatūras firmas «McAfee» dibinātājs amerikānis Džons Makafī tiek meklēts Belizā par cita ASV pilsoņa slepkavību, pirmdien paziņoja Belizas policija.

Policija svētdienas vakarā ieradās Makafī privātmājā Ambergrisas salā, lai viņu nopratinātu par amerikāņa Gregorija Fola slepkavību, bet Makafī nekur nebija atrodams, sacīja Belizas organizētās noziedzības apkarošanas brigādes vadītājs Marko Vidals.

Vidalam pakļautie policisti pirms vairākiem mēnešiem veica kratīšanu Makafī privātmājā, meklējot ieročus un narkotikas, un viņu uz vairākām stundām aizturēja. Makafī apgalvoja, ka ticis aizturēts tāpēc, ka atteicies ziedot kāda Belizas politiķa vēlēšanu kampaņai.

ASV Floridas štatā dzimušais Fols svētdienas rītā tika atrasts miris savā mājoklī kādā Belizas kūrortpilsētā. Izmeklētāji nozieguma vietā atrada 9 mm kalibra patronas čaulīti, kas atbilda ievainojumam uz Fola kakla. Fola mājoklī bija pazudis portatīvais dators un mobilais telefons, bet nebija ielaušanās pēdu.

Ambergrisas iedzīvotāji pastāstīja, ka starp Folu un Makafī nesen bijis strīds. 67 gadus vecais Makafī arī lietojis psihoaktīvas narkotikas un savas dīvainās uzvedības dēļ atsvešinājies no vietējās amerikāņu kopienas.

Makafī deviņdesmito gadu sākumā pārdeva savu kompāniju «McAfee» par vairākiem miljoniem ASV dolāru. Pēdējos četrus gadus viņš dzīvojis Belizā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu