Kuveitas emīrs sarīko pasaulē grandiozāko uguņošanu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kuveitas Emīrs par godu Konstitūcijas 50. gadadienai sarīkojis vēsturē grandiozāko uguņošanu, ziņo newsru.com. Kuveitas sasniegumu apstiprinājuši arī Ginesa rekordu grāmatas speciālisti.

Ginesa rekordu grāmatas eksperti paziņoja, ka uguņošanas laikā tika palaistas 77 282 raķetes, kas nozīmē jaunu pasaules rekordu.

Kuveitas konstitūcija, kurai par godu uguņošanas rekords tika uzstādīts, tika pieņemta 1962.gada 11.novembrī. Kuveita bija pirmā Persijas līča valsts, kurā tika pieņemts šāds dokuments.

Uguņošanu klātienē vēroja desmitiem tūkstoši kuveitiešu un ārvalstnieku. Tomēr ne visi par uguņošanu bija sajūsmā - daudzi to uzskata par pārlieku izšķērdību.

«Vai tiešām vajadzēja iztērēt četrus miljonus Kuveitas dolāru (apmēram 15 miljoni ASV dolāru), lai iekļūtu Ginesa rekordu grāmatā? Kam tas ir vajadzīgs? Vai labāk nebija šajā grāmatā iekļūt kādā sabiedrībai un cilvēcei noderīgākā veidā, kas dotu labumu ilgākā laika posmā? Šo naudu varēja ieguldīt, piemēram, zinātniskos pētījumos, labdarībai vai mākslas attīstībai. Es nevēlos, lai Kuveita Ginesa rekordu grāmatā būtu, pateicoties tādām triviālām lietām kā garākā pica vai lielākais hamburgers,» saka kāds sašutis vietējais iedzīvotājs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu