Arī Seat grib krosoveru (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Volkswagen koncernā ietilpstošais spāņu autobūves uzņēmums Seat ir nolēmis, ka arī tā modeļu klāstā ir nepieciešams krosovers.

Kā britu izdevumam Autocar atklājis Seat prezidents Džeimss Mjūrs, Volkswagen vadība «principā ir devusi piekrišanu» modeļa izlaišanai un projekta īstenošanai nepieciešamie līdzekļi jau ir ierēķināti budžetā, vēsta Motor.ru.

Mjūrs atklājis, ka krosovera konceptuālā versija tiks prezentēta kādā no Eiropas lielajiem autošoviem tuvāko divu gadu laikā, bet sērijveida modelis pie dīleriem nonāks apmēram gada laikā pēc konceptauto debijas. Seat prezidents norāda, ka uzņēmums centīsies krosoveru izstrādāt tik ātri, cik tas vien iespējams.

Mjūrs arīdzan piebildis, ka krosovers Seat zīmolam piestāv labāk nekā sedans, tādēļ pagaidām atklāts paliek jautājums, vai tiks izlaista uz iepriekšējās paaudzes Audi A4 tehnoloģiskās platformas veidotā sedana Exeo nākamā paaudze.

Spāņu autoražotāja vadība cer, ka krosovera pārdošanas apjomi sasniegs 100 000 vienības gadā, tātad veidos ievērojamu daļu no kompānijas kopējā apgrozījuma; pērn visā pasaulē Seat realizēja 353 tūkstošus automobiļu.

Tāpat Mjūrs atklājis, ka bez kompakta krosovera Seat piedāvājumā vēlētos redzēt arī supermini krosoveru uz modeļa Mii (Volkswagen Up! dvīņubrālis). Pagaidām tā esot tikai vēlēšanās, taču Mjūrs ir pārliecināts, ka tā piepildīsies.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu