«Compensa» atklāj nedzīvības apdrošināšanas filiāli (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svinīgā atklāšanas pasākumā Eiropas vadošajā austriešu apdrošināšanas koncernā ietilpstošā Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāle sāk savu pakalpojumu piedāvāšanu Latvijā. Compensa mērķis ir kļūt par vadošo kompāniju nedzīvības apdrošināšanas jomā, kura piedāvā konkurētspējīgus pakalpojumus apvienojumā ar augstu servisu. Vīnes apdrošināšanas grupas stratēģiskie mērķi ir koncentrēti Centrālajā un Austrumeiropā, un grupas ienākšana Latvijā ir saistīta ar tās vērtējumu par apdrošināšanas tirgus gaidāmo izaugsmi.

Svinīgā atklāšanas pasākumā jaunais nedzīvības apdrošināšanas uzņēmums iepazīstina ar saviem plāniem

Compensa Latvijā plāno uzrunāt plašu sabiedrības loku ar mērķi apmierināt tās apdrošināšanas vajadzības. «Pirmkārt, mērķtiecīgi uzrunāsim esošos apdrošināšanas pakalpojumu lietotājus. Apdrošināšanas tirgus aug un augs. Tāpēc uzrunāsim arī to sabiedrības daļu, kura vēl neizmanto vai plāno nākotnē paplašināt sevis lietoto apdrošināšanas pakalpojumu klāstu,» stāsta Compensa Latvijas filiāles vadītāja Evija Dundure.

Latvijā Compensa ienāk ar jaunu pakalpojumu piedāvāšanas veidu. Atsevišķu apdrošināšanas polišu vietā piedāvājot gatavus komplektus, kas paredz plašāku risku nosegšanu. «Kā pirmo Austrijas grupas uzņēmums atklāj Compensa Bizness, kas ir īpašs pakalpojumu komplekts juridisko personu īpašuma un tajā veiktās uzņēmējdarbības apdrošināšanai. Savukārt sākot ar 2013.gada pirmo ceturksni tiks piedāvāta transportlīdzekļu apdrošināšana juridiskām un fiziskām personām,» papildina E.Dundure.

«Jaunas apdrošināšanas kompānijas ienākšana nedzīvības apdrošināšanas tirgū Latvijā ir nozīmīgs notikums, jo tas spilgti apliecina šā tirgus ievērojamo izaugsmes potenciālu. Konkurence dažāda riska veidu apdrošināšanas sektorā pieaugs, un tas ir vērtējams pozitīvi, jo konkurence ir viens no būtiskākajiem tirgus attīstības dzinējspēkiem,» vērtē Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis.

«Latvijas iedzīvotājiem paveras papildu izvēles iespējas, lai apmierinātu savas vajadzības pēc moderniem un kvalitatīviem apdrošināšanas pakalpojumiem. Ceram, ka Compensa veiksmīgi darbosies Latvijas apdrošināšanas tirgū un dos būtisku ieguldījumu tā attīstībā,» paskaidro J.Dumpis.

2011.gads un 2012.gada pirmo trīs ceturkšņu tendences rāda, ka apdrošināšanas tirgus no stabila ir kļuvis par augošu. Daļa no apdrošināšanas pakalpojumiem jau ir kļuvusi par ikdienu. Piemēram, transporta un aizvien vairāk uzņēmumos – civiltiesisko risku apdrošināšana, sarunā stāsta E.Dundure. Uzņēmums redz lielu perspektīvu arī nekustamā īpašuma, ceļošanas un citu veidu apdrošināšanai. «Compensa nav šauras nišas apdrošinātājs, tāpēc vienlīdz spēcīgi fokusēsimies uz visu populārāko pakalpojumu nodrošināšanu. Protams, sekmīgai darbības sākšanai ir nepieciešams sagatavot spēcīgu darbības bāzi. Pirmie soļi ir sekmīgi īstenoti, un tagad sākam pakāpenisku pakalpojumu piedāvāšanu,» skaidro Compensa Latvijas filiāles vadītāja.

Par Vienna Insurance Group

Vienna Insurance Group (VIG) ir viena no vadošajām apdrošinātāju grupām Centrālajā un Austrumeiropā, un tās akcijas tiek kotētas biržā. Grupas centrālais birojs atrodas Vīnē. Ārpus Austrijas Vienna Insurance Group pilnīgi vai daļēji pieder apdrošināšanas kompānijas Albānijā, Bulgārijā, Igaunijā, Gruzijā, Horvātijā, Latvijā, Lihtenšteinā, Lietuvā, Maķedonijā, Melnkalnē, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā, Čehijā, Turcijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Turklāt uzņēmumam Wiener Städtische Versicherung ir filiāles Itālijā un Slovēnijā, savukārt kompānijai Donau Versicherung ir filiāle Itālijā.

Austrijas tirgū VIG pozicionē sevi kopīgi ar uzņēmumiem Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung un Sparkassen Versicherung.

Polijā VIG pārstāv kompānijas InterRisk, Compensa Non Life, Compensa Life, Benefia Non Life, Benefia Life un Polisa Life.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu